28.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeȘtirile zileiPolițiștii greci se bat cu pompierii. Au folosit gaze lacrimogene și tunuri...

Polițiștii greci se bat cu pompierii. Au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă

O situație cel puțin hilară se petrece zilele acestea pe străzile din Grecia. Polițiștii se bat cu pompierii care protestează la Atena. Situația a luat o turnură îngrijorătoare în momentul în care jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a împrăștia mulțimea. 

Poliţia greacă a utilizat, vineri, gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva a aproximativ 2.000 de pompieri angajaţi sezonieri care protestau la Atena, informează dpa, scrie Digi24.

Pompierii, care cer locuri de muncă permanente, au încercat să blocheze bulevardul Kifissias din centrul capitalei Greciei. Manifestaţia a avut loc în faţa Ministerului pentru Protecţie Civilă şi Schimbări Climatice, potrivit televiziunii publice greceşti.

„În vară, atunci când erau incendii peste tot, ei ne-au numit eroi. Acum nu vor să ştie de noi”, a declarat unul dintre demonstranţi. În timpul verii acestui an, incendiile devastatoare de vegetaţie au distrus zone extinse de păduri mai ales în zona Atenei şi pe insula Evia. Potrivit cotidianului grec Kathimerini, poliţia a operat mai multe arestări, iar un pompier a fost rănit în timpul manifestaţiei.

Aproximativ un sfert dintre toţi pompierii din Grecia sunt angajaţi sezonieri, în perioada 1 mai – 15 octombrie, scrie și Agerpres.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Trecutul întunecat al lui Constantin Șonea, farmacistul traficant de droguri. Ce probleme penale a mai avut

Conform unui comunicat al DIICOT, în cadrul acţiunii cu numele de cod "Himera", s-a reţinut faptul că în perioada 2022 - 2023 angajatul...

Fake news demascat! Autoritățile europene NU scot din circulație bancnotele de 200 și 500 de euro

Nimic mai fals, spun reprezentanții Băncii Naționale a României. „Am aflat că în unele țări circulă fake news-uri care susțin că Europol sau autoritățile...

O fetiță de 8 ani a fost agresată sexual de un tânăr de 19 ani

Totul s-a întâmplat pe o stradă din oraș, după ce agresorul a ademenit-o pe fetiță într-un loc ferit, ar fi atins-o în zonele...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies