12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSocialRaed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua situaţia creată în urma surpării de teren, potrivit agerpres.ro.

Grupul de ingineri se va deplasa la faţa locului pe cale aeriană.

“Sunt convocaţi (experţii tehnici, n.r.). IGSU îi preia şi îi duce la un elicopter, care e în aşteptare. Este posibil să fi decolat deja, ca să ajungă rapid acolo şi să poată să ia o decizie pe lumina zilei. Nu vrem să ajungem noaptea. Vrem să vadă situaţia şi de sus, iar apoi să vedem ce recomandări ne dau”, a spus Arafat, pentru Antena 3.

El a menţionat că în acest moment la faţa locului se află conducerea ISU Prahova şi prefectul judeţului. De asemenea, urmează să ajungă acolo o echipă operativă mixtă DSU-IGSU.

“Măsurile preventive luate până acum sunt de evacuare a ce este limitrof, fără să lăsăm niciun loc la riscuri inutile, pentru că este o situaţie care nu ştim cum va evolua şi poate să evolueze mai rău, încă, fiind o galerie de mine acolo, sub această zonă. Până nu avem un punct de vedere de la experţi, de la ingineri, este foarte greu să luăm o decizie din partea Situaţiilor de urgenţă sau a prefectului. Deci, următoarea etapă este analiza din partea experţilor, se va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se va lua decizia dacă oamenii pot sau nu să se întoarcă acasă, iar dacă nu pot să se întoarcă acasă, se va asigura cazare pentru cei care vor. Şi, bineînţeles, trebuie stabilite următoarele etape tehnice de lucru, pentru a lua o decizie definitivă”, a spus Arafat.

Autorităţile au dispus, joi, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi din oraşul Slănic pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri.

Potrivit Poliţiei Prahova, zona afectată este închisă circulaţiei, fiind impuse restricţii.

Dispariție a unui copil de 11 ani la Slănic Prahova. Cui a cerut ajutorul poliția

Incidentul s-a produs vineri, în orașul Slănic din județul Prahova. Copilul care este din Plopeni a plecat din casa bunicii sale și nu a revenit. Femeia a sunat la Poliție.

„La data de 4 iunie, în jurul orei 03:20, polițiștii din cadrul poliției oraşului Slănic au fost sesizați de către o femeie despre faptul că nepotul său, Constantin Alexandru Duță, în vârstă de 11 ani, domiciliat în Plopeni, a plecat în mod voluntar de la domiciliu fără a se mai întoarce. Semnalmente: înălţime de aproximativ 140 cm, greutate 40Kg, ten alb, ochi căprui, păr blond tuns scurt, constituţie atletică. Vestimentație: hanorac albastru deschis, pantaloni blue-jeans albastru închis, pantofi sport albaştri cu dungi laterale albe”, au anunțat reprezentanții Poliției Prahova.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă