15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăPoliticăFostul premier Mihai Tudose se poate întoarce în Guvern

Fostul premier Mihai Tudose se poate întoarce în Guvern

Fostul premier Mihai Tudose se poate întoarce în Guvern, a confirmat Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților.

Tudose a fost premier între anii 2017 – 2018, fiind susținut de coaliția PSD – ALDE. În prezent, el este europarlamentar. Tudose a demisionat din fruntea Executivului în ianuarie 2018. Înainte să devină șef al Guvernului, Tudose a fost deputat PSD de Brăila și ministru al Economiei. După ce a pierdut postul de premier, el s-a mutat de la PSD la Pro România. În decembrie 2019, el a demisionat și din această formațiune, întrucât intrase în conflict cu Victor Ponta, președintele partidului.

Posibilitatea revenirii în Executiv a lui Tudose este vehiculată în contextul în care atât PSD cât și PNL sunt nemulțumiți de unii miniștri, proveniți din celălalt partid. În acest context, premierului Nicolae Ciucă i se sugerează să facă o remaniere.

Dintre actualii membri ai Executivului, cei despre care se spune cel mai insistent că vor fi schimbați sunt ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL) și ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD).

Când s-a format actualul Executiv, sub conducerea premierului Ciucă, despre Mihai Tudose se vehicula deja că poate fi din nou ministru. Despre Tudose se spunea că poate conduce ori Ministerul Apărării, ori Ministerul Economiei.

Marcel Ciolacu a precizat că la nivelul conducerii PSD va avea loc o discuție legată de oportunitatea cooptării în Guvern a lui Tudose. Dacă va accepta o asemenea ofertă, Mihai Tudose trebuie să renunțe la mandatul de europarlamentar.

România a mai avut cel puțin un caz de politician care a renunțat la postul de europarlamentar pentru a deveni ministru, dar acest politician a fost ministru doar câteva luni. În final, el a rămas și fără postul de ministru și fără cel de eurodeputat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă