11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Alin Nica susține că are un partener excelent în reprezentantul USR-PLUS

Liderul PNL Timiș și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, se declară, în ciuda răfuielilor la nivel central între PNL și USR-PLUS, extrem de mulțumit de modul în care colaborează cu Cristian Moș, reprezentantul useriștilor.

”După cele două congrese, când eu cred că apele se vor liniști, ar exista o posibilitate de reconciliere cu foștii parteneri de la USR Plus, ma refer la nivel național, dar de pe cu totul alte poziții. Nu vom mai fi de acord să cedăm Ministerul Transporturilor sau Ministerul Fondurilor Europene. Noi am promis ca ne ocupăm de infrastructura rutieră, feroviară, și nu o putem face foarte clar dacă la conducerea Ministerului Transporturilor este altă persoană decât cea care simte programul nostru de guvernare. Și atunci cred că aceste poziții cheie din guvern vor fi clar de discutat în condițiile în care USR Plus va dori sa revină la guvernare.”, spune Nica

În ceea ce privește situația alianței la nivel local, el insistă să susțină că în consiliul județean are un partener excelent, Cristian Moș, dar la nivel de Timișoara aceasta lipsește total, conform Ziua de vest.

Consilierul județean Ioan Sorincău, cu experiență de 20 de ani de administrație, ne asigură de buna colaborare și a PSD cu reprezentanții USR-PLUS. „Au oameni bine pregătiți, în contrast cu cei din Consiliul Local Timișoara. Unul e arhitect, altul specialist în fonduri europene. Ai cu cine vorbi,” a declarat reporterului „României libere.”

La nivelul orașului Timișoara, consilierii liberali nu au o prea bună relație cu Administrația Dominic Fritz, acuzat mereu că nu are proiecte.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă