2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăSportFotbalPele e din nou spitalizat la Sao Paulo

Pele e din nou spitalizat la Sao Paulo

Pele a fost spitalizat din nou la Sao Paulo, iar medicii au spus că situația acestuia este „îngrijorătoare”.

Fostul fotbalist a apărut la spital însoțit de soție, în stare de confuzie, cu tumefacție generalizată și insuficiență cardiacă decompensată.

Potrivit unor informații difuzate inițial de Espn și confirmate de Globo, de data aceasta, spitalizarea sa nu a fost planificată. Fostul fotbalist a fost dus la spital de soția sa, Márcia Aoki, și de o îngrijitoare, după ce a prezentat umflături pe unele părți ale corpului.

Pelé este supus unei serii de analize pentru o evaluare mai amănunțită a stării sale.

Pele a fost spitalizat la Sao Paulo, având mai multe afecțiuni printre care edemul generalizat și insuficiența cardiacă decompensată

La sosirea la spital, personalul medical care s-a ocupat de Pelé a confirmat edemul generalizat și, de asemenea, „insuficiența cardiacă decompensată”, potrivit jurnalul.ro.

În plus, chimioterapia administrată în ultimele luni nu a dat niciun răspuns la tumorile din diferite organe ale regelui fotbalului.

Imediat ce a intrat la spital, Pelé, descris ca fiind foarte agitat, a fost diagnosticat și cu confuzie mentală.

Regele fotbalului, în spital

Legendă a fotbalului, Pele a fost internat într-un spital din Sao Paulo. Cu toate acestea, fostul fotbalist, în vârstă de 80 de ani, a negat că ar suferi de o problemă gravă de sănătate. „Băieţi, nu am dispărut şi sunt foarte bine din punct de vedere al sănătăţii. M-am dus pentru testele de rutină, pe care nu reuşisem să le fac înainte, din cauza pandemiei. Să ştiţi că nu joc duminica viitoare!”, a scris Pele pe Twitter.

Pele a suferit deja mai multe operaţii la şold. De asemenea, a acuzat probleme la coloana vertebrală şi la genunchi, iar în urmă cu câţiva ani i s-a îndepărtat o piatră de la rinichi. La începutul anului 2020, fiul său, Edinho, a spus într-un interviu că tatăl său se luptă cu probleme fizice şi psihice şi că se simte „deprimat”.

Pe numele său real Edson Arantes do Nascimento, Pele s-a născut în 23 octombrie 1940, la Tres Coracoes, în statul brazilian Minas Gerais. În cariera sa de profesionist, a jucat la Santos FC (660 de meciuri / 643 de goluri) și, pe final, la New Tork Cosmos (64 de meciuri / 37 de goluri). Pentru Brazilia, a bifat 92 de partide în care a înscris de 77 de ori. A câștigat titlul mondial în 1958, 1962 și 1970.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat român la...

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă