14 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Regele fotbalului, în spital

Legendă a fotbalului, Pele a fost internat într-un spital din Sao Paulo. Cu toate acestea, fostul fotbalist, în vârstă de 80 de ani, a negat că ar suferi de o problemă gravă de sănătate. „Băieţi, nu am dispărut şi sunt foarte bine din punct de vedere al sănătăţii. M-am dus pentru testele de rutină, pe care nu reuşisem să le fac înainte, din cauza pandemiei. Să ştiţi că nu joc duminica viitoare!”, a scris Pele pe Twitter.

Pele a suferit deja mai multe operaţii la şold. De asemenea, a acuzat probleme la coloana vertebrală şi la genunchi, iar în urmă cu câţiva ani i s-a îndepărtat o piatră de la rinichi. La începutul anului 2020, fiul său, Edinho, a spus într-un interviu că tatăl său se luptă cu probleme fizice şi psihice şi că se simte „deprimat”.


Pe numele său real Edson Arantes do Nascimento, Pele s-a născut în 23 octombrie 1940, la Tres Coracoes, în statul brazilian Minas Gerais. În cariera sa de profesionist, a jucat la Santos FC (660 de meciuri / 643 de goluri) și, pe final, la New Tork Cosmos (64 de meciuri / 37 de goluri). Pentru Brazilia, a bifat 92 de partide în care a înscris de 77 de ori. A câștigat titlul mondial în 1958, 1962 și 1970.

Ultima oră
Pe aceeași temă