9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiO dronă arată locul unei lovituri cu rachete la Makiivka chiar de...

O dronă arată locul unei lovituri cu rachete la Makiivka chiar de Anul Nou

Imaginile cu dronă filmate marți (10 ianuarie) au arătat locul unei lovituri cu rachete la un colegiu profesional din orașul Makiivka, controlat de ruși, din estul Ucrainei, care a fost vizat de forțele ucrainene la primele ore ale zilei de 1 ianuarie.

Zeci de trupe rusești, care foloseau clădirea ca o cazarmă temporară, au fost ucise în atac. Un cordon de poliție a fost ridicat acolo luni (9 ianuarie) după încheierea misiunii de cercetare și recuperare.

O dronă a filmat locul unei lovituri cu rachete ucrainene la Makiivka unde 89 de militari ruși au fost uciși

Barăcile au fost total distruse de forțele ucrainene într-o lovitură de Anul Nou și 89 de militari au murit, potrivit ministerului rus al apărării, fiind unul dintre cele mai sângeroase incidente ale „operațiunii militare speciale” a Rusiei, de aproape un an, în Ucraina.

Ucraina a declarat inițial că sute de ruși au fost uciși în atac, dar nu a oferit mai multe detalii de atunci. Majoritatea militarilor staționați în cazarma temporară Makiivka erau recruți, mulți din orașul Samara, din regiunea Volga a Rusiei. O cască care poartă numele orașului a putut fi văzută în dărâmături, alături de bunurile personale și rămășițele din echipamentul militar și medical, precum și rațiile soldaților.

„Sute” au fost uciși în atacuri Himars ale forțelor ucrainiene asupra cazărmilor rusești

Atacul de Revelion de la Makiivka ar putea fi cea mai mare pierdere de vieți omenești pentru Moscova de la începutul războiului

Un atac ucrainean cu Himars în estul Ucrainei deținut de Rusia a aplatizat o clădire vastă în care se aflau câteva sute de soldați ruși care au fost mobilizați recent.

Estimările timpurii sugerează că atacul de Revelion asupra cazărmii din Makiivka ar putea fi cea mai mare pierdere de vieți omenești din Rusia de la începutul invaziei în februarie anul trecut.

Ucraina a estimat numărul morților la „aproximativ 400”, unii separatiști pro-ruși din regiune fiind de acord că „sute” au murit. Kremlinul, într-o recunoaștere rară, a spus că 63 de bărbați au fost uciși – depășind cu mult numărul oficial de morți din scufundarea navei amirale Moskva.

Armata ucraineană a batjocorit luni Rusia din cauza atacului asupra unei foste clădiri de școală din Makiivka, o suburbie a orașului Donețk, atribuindu-l „fumatului în locuri nepotrivite”.

Un videoclip de la departamentul de comunicații al armatei ucrainene a arătat ceea ce a fost cândva o clădire uriașă transformată în moloz, cu doar un zid cu două etaje rămas în picioare printre resturile mocnind de pe pământ.

Daniil Bezsonov, un oficial separatist din Donețk, a confirmat luni că școala din Makiivka a fost atacată de sistemul ucrainean cu rachete multiple Himars, o armă puternică cu rachete de precizie, fabricată în SUA, care a schimbat cursul războiului.

Cu puțin timp înainte de a raporta bilanțul morților, armata ucraineană a postat un videoclip online, intitulat „Surpriză!”, care arată ceea ce pare a fi un sistem Himars care lansează o lovitură în întuneric.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

În 2022, BAT a reciclat 22,6% din volumul de apă utilizat la nivel global

BAT anunță rezultate remarcabile obținute în atingerea obiectivelor ambițioase privind managementul apei folosite în procesul de producție Obiectivele BAT până în anul 2025 includ certificare...

Calitatea construcției, structura de rezistență și poziționarea- cele mai importante criterii pentru români atunci când achiziționează o casă

În luna martie 2023, Ingineri Asociați Construct, companie specializată în proiectarea structurilor de rezistență, a demarat un sondaj online* prin care să evidențieze care...

Statele Unite și-au deschis o bază militară permanentă în Polonia

Forțele Terestre ale Statelor Unite (US Army) și-au deschis o bază militară permanentă în Polonia, în orașul Poznań din vestul țării. Baza americană din Polonia...
Ultima oră
Pe aceeași temă