37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiNelu Tătaru: „Nu discutăm de carantina locurilor de vacanță”

Nelu Tătaru: „Nu discutăm de carantina locurilor de vacanță”

Ministrul sănătății a anunțat că vor fi intensificate controalele în stațiunile turistice de pe Litoral dar și de la munte pentru a fi respectate măsurile de prevenirea a răspândirii noului-coronavirus.

”Nu este intenţia noastră să ne transformăm în stat poliţienesc, dar acele reguli, odată cu relaxarea, cu redeschiderea activităţilor economice au fost însuşite, şi-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Mă repet, cei care au participat alături de noi la redeschiderea şi au fost de acord cu regulile, să le respecte.”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Oficialul a agăugat că nu se ia în calcul introducerea carantinei în locurile de vacanță ci se va urmări trasabilitatea atunci când turiștii se întorc la domiciliu după ce și-au petrecut vacanța pe Litoral ori la munte.

”Trebuie să facem o analogie şi să vedem ce înseamnă tot turismul pe Valea Prahovei sau ce înseamnă apoi litoralul, în care vine populaţie din toată ţara şi se reîntoarce apoi în toată ţara, făcând o transmitere comunitară în localităţile lor. Nu discutăm de carantina locurilor de vacanţă, discutăm de agenţii economici care ar trebui să respecte regulile şi precauţiile care au fost stabilite în măsura în care acele norme nu sunt respectate, atunci se vor lua măsuri la acei agenţi economici.”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul sănătății a mai spus că nu sunt necesare restricții de circulație în unele zone dar dacă evoluția bolii va fi una nefavorabilă nu exclude posibilitatea introducerii carantinei în localitățile cu multe cazuri noi de Covid-19.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă