3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeȘtirile zileiMomentul în care atacurile aeriene rusești au lovit portul ucrainean Izmail

Momentul în care atacurile aeriene rusești au lovit portul ucrainean Izmail

Rusia a lovit infrastructura portuară ucraineană și instalațiile de depozitare a cerealelor, într-o lovitură cu drone, peste noapte, în districtul exportator de cereale Izmail, au declarat marți oficialii ucraineni, potrivit Reuters.

Videoclipul martorilor oculari surprins de pe un feribot care traversează Dunărea spre România arată explozii și incendii antiaeriene.

Reuters a putut confirma locația filmării din potrivirea clădirilor, stâlpilor, drumului și docului, văzute în video, cu fișierele și imaginile din satelit ale zonei.

Atacul de două ore a fost cel mai recent atac asupra instalațiilor portuare și cerealiere ucrainene din iulie încoace, când Rusia a renunțat la un acord cu cereale care asigura transporturi ucrainene sigure prin Marea Neagră, pentru a ajuta la combaterea crizei alimentare globale.

Ucraina, un important producător și exportator mondial de cereale, a intensificat de atunci exporturile prin Dunăre.

Armata a spus că 26 din cele 38 de drone de atac, de fabricație iraniene, lansate de Rusia în Ucraina peste noapte au fost doborâte.

VIDEO: Portul Izmail a fost lovit de drone rusești

Un atac cu drone rusești asupra unui port ucrainean exportator de cereale a avariat luni depozite și a incendiat clădiri, a anunțat Kievul, cu câteva ore înainte de discuțiile programate între președintele rus Vladimir Putin și liderul turc Tayyip Erdogan.

Atacul asupra portului Izmail de pe fluviul Dunărea din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, a afectat depozite și clădiri de producție, iar resturi de la dronele care au fost doborâte au incendiat mai multe clădiri de infrastructură civilă, a declarat guvernatorul regional.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 23 din cele 32 de drone “Shahed” de fabricație iraniană lansate de pe teritoriul rusesc și din Crimeea ocupată. Poliția a declarat că nu au existat victime.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Crăciunul acesta fii în tendințe: cele mai căutate seturi de parfum pentru sărbători

Crăciunul 2023 se apropie! Magazinele online au pregătit deja surprize excelente pentru luna decembrie – seturi cadou de parfumuri și calendare de Advent. Acum...

Tudorel Toader își amenință contracandidații la rectoratul UAIC

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, a lansat amenințări la adresa contracandidaților săi la funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din...

Crăciunul acesta fii în tendințe: cele mai căutate seturi de parfum pentru sărbători

Crăciunul 2023 se apropie! Magazinele online au pregătit deja surprize excelente pentru luna decembrie – seturi cadou de parfumuri și calendare de Advent. Acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă