18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMarcel Ciolacu ar vrea ca Secția Specială să fie mai funcțională

Marcel Ciolacu ar vrea ca Secția Specială să fie mai funcțională

PSD a oferit, prin liderul partidului, Marcel Ciolacu, primul semnal potrivit căruia nu vrea desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ). Astfel, Marcel Ciolacu a declarat, după primele negocieri pentru formarea guvernului, cu partenerii din PNL și UDMR că ar fi bine ca Secția Specială să fie mai funcțională.

“Bine ar fi să facem SIIJ și mai functională”, a declarat președintele PSD Marcel Ciolacu, după prima rundă de negocieri oficiale cu liderii PNL și UDMR de la Palatul Parlamentului, pentru formarea unui nou guvern, potrivit Hotnews.ro.

Partidul Social-Democrat s-a pronunțat public în mai multe rânduri împotriva desființării Secției speciale, una dintre cerințele punctuale ale liderilor de la Bruxelles, desființare care era prevăzută  printre prioritățile din programul de guvernare PNL-USR, alături de legile justiției, modificate de PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea.

Marcel Ciolacu vrea Secția Specială mai funcțională

Întrebat la finalul discuțiilor cu partenerii săi din viitoarea guvernare, cu privire la situația legilor Justiției și desființarea Secției speciale, președintele PSD a spus că discuțiile pe capitolul justiție din programul de guvernare vor începe miercuri.

Din echipa de negociere a social-democraților vor face parte foștii miniștri Robert Cazanciuc și Titus Corlățean.

“Vor participa Robert Cazanciuc, Titus Corlătean. Va fi o discuție mai amplă. Să lăsăm specialiștii pe justiție să răspundă. Am văzut cum a functionat justiția fără SIIJ și am văzut cum funcționează cu SIIJ.

Bine ar fi să facem SIIJ și mai functională”, a declarat Marcel Ciolacu.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă