31 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalLiderul republicanilor din Senatul SUA, Mitch McConnell, a avut un lung moment...

Liderul republicanilor din Senatul SUA, Mitch McConnell, a avut un lung moment de absență în timpul unei conferințe de presă

Liderul republicanilor din Senatul Statelor Unite(SUA), Mitch McConnell, a stârnit miercuri îngrijorări serioase cu privire la starea sănătăţii sale, fiind victima unui lung moment de absenţă în mijlocul unei conferinţe de presă, pentru a doua oară într-o lună, transmite AFP, conform agerpres.ro.

În timp se afla în statul său Kentucky, senatorul McConnell, în vârstă de 81 de ani, a părut paralizat timp de aproximativ 30 de secunde, incapabil să răspundă unui reporter care îl întrebase despre dorinţa sa de a candida în 2026.

„Senatorul McConnell s-a simţit momentan ameţit şi a făcut o pauză în timpul conferinţei sale de presă”, a declarat purtătorul său de cuvânt. Anturajul său a precizat că acesta va consulta un medic înainte de următoarea întâlnire publică.

Liderul republican a avut parte de un episod foarte asemănător pe 26 iulie, paralizând fără motiv în mijlocul unei conferinţe de presă la Capitol Hill, înainte ca anturajul său să-l invite să plece.

Întrebată despre starea lui Mitch McConnell, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, i-a urat „însănătoşire grabnică”.

Mitch McConnell, lider incontestabil al republicanilor în Senat din 2015, s-a aflat, în această calitate, în fruntea luptei împotriva politicilor administraţiei preşedintelui democrat Barack Obama (2009-2017), dar şi în cea pentru sprijinirea lui Donald Trump, care a ajuns la putere în ianuarie 2017.

În martie, senatorul octogenar a fost internat în spital după o cădere în timpul unei cine private care i-a produs o comoţie cerebrală, o coastă ruptă şi aproape şase săptămâni de pauză pentru recuperare.

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence intră în cursa pentru Casa Albă

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence şi-a anunţat luni candidatura pentru Casa Albă, potrivit unor documente publicate de Comisia electorală federală (FEC), şi îl va avea pe fostul preşedinte Donald Trump drept unul dintre contracandidaţi în alegerile primare republicane din 2024.

Conservatorul american va oficializa miercuri, ziua când împlineşte 64 de ani, intrarea sa în cursa electorală cu un mesaj video, urmat de un miting la Des Moines, în statul Iowa, iar în cursul serii el va fi invitatul postului de televiziune CNN.

Fost colaborator apropiat al lui Trump, care ulterior evenimentelor de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021 l-a calificat drept „trădător”, Mike Pence reuneşte 3,8% din intenţiile de vot, mult în urma fostului lider de la Casa Albă (53,2%), potrivit mediei ultimelor sondaje efectuate de website-ul RealClearPolitics.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă