20.6 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis a semnat decretul prin care Angel Tîlvar este ministrul apărării...

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Angel Tîlvar este ministrul apărării naționale

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 octombrie 2022, decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Angel Tîlvăr, ministrul apărării naționale.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură are loc luni, la Palatul Cotroceni.

Senatorul Angel Tîlvăr, în vârstă de 60 de ani, a fost votat de social-democrați, luni, pentru a ocupa funcția de ministru al Apărării. Social-democratul este în Parlamentul României de 18 ani. Are trei mandate de deputat, iar în prezent este la al doilea mandat de senator, potrivit jurnalul.ro.

Angel Tîlvăr este vicepreședinte PSD Vrancea și înainte de a fi parlamentar a fost profesor de limba engleză.

Tîlvăr este absolvent al Colegiului Național de Apărare și al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazu”. De asemenea, este doctor în științe umaniste.

Iohannis l-a numit acum pe Angel Tîlvar ca ministrul apărării naționale, acesta fiind preocupat și de problematica migrației

Conform unui comunicat transmis vineri Agerpres, cei doi oficiali au avut convorbiri pe teme prioritare ale agendei europene: viitorul şi extinderea UE în zona Balcanilor de Vest sau problema migraţiei.

„Am avut ocazia să prezint omologului german o evaluare a progreselor înregistrate pe durata mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE. Reuniunile interparlamentare organizate de Parlamentul României au constituit un mare câştig de experienţă democratică, de informare reciprocă şi de dialog direct pe teme actuale de interes comun”, a spus Angel Tîlvăr.

Ambii oficiali au fost de acord că ieşirea Marii Britanii din UE va afecta Uniunea, dar, pe de altă parte, acesta ar putea fi momentul oportun pentru ca UE să-şi consolideze propriile valori, pentru ca proiectul european să nu fie oprit din parcursul său, precizează sursa citată.

Referitor la extinderea UE, oficialul german a reiterat susţinerea Germaniei pentru politica de extindere pentru toţi aspiranţii din Balcanii de Vest, pe baza meritelor proprii şi a respectării condiţiilor specifice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă