16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăInternaționalIsraelul anunță că a intrat în adâncurile orașului Gaza

Israelul anunță că a intrat în adâncurile orașului Gaza

Trupele israeliene se află în prezent “în adâncul” oraşului Gaza şi exercită acolo o “presiune puternică” asupra mişcării islamiste palestiniene Hamas aflate la putere în acest teritoriu, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Daniel Hagari, informează dpa, preluată de Agerpres.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat înainte de aceasta, într-un discurs televizat, că “Hamas realizează că noi ajungem în locuri unde ei credeau că nu vom ajunge niciodată”.

Israelul a anunţatcă a atacat peste 14.000 de ţinte Hamas de la începutul războiului împotriva grupării islamiste în urmă cu o lună şi că trupele sale luptă “în adâncurile” Gaza City, principalul oraş din enclava palestiniană, pentru prima dată în mulţi ani. “Pentru prima dată în decenii, Forţele de Apărare Israeliene (IDF) luptă în inima oraşului Gaza”, a declarat Yaron Finkelman, comandantul Comandamentului de Sud al armatei israeliene.

Citește și:

Netanyahu: Israelul își va asuma responsabilitatea securității în Gaza după război. VIDEO

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...
Ultima oră
Pe aceeași temă