5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalNetanyahu: Israelul își va asuma responsabilitatea securității în Gaza după război. VIDEO

Netanyahu: Israelul își va asuma responsabilitatea securității în Gaza după război. VIDEO

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că ţara sa îşi va asuma “responsabilitatea generală pentru securitatea” Fâşiei Gaza pentru o perioadă nedeterminată, după încheierea războiului cu Hamas.

“Israelul va avea, pentru o perioadă nedeterminată, responsabilitatea generală pentru securitatea” Fâşiei Gaza, a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune ABC News.”Pentru că am văzut ce se întâmplă când nu o avem. Când nu avem această responsabilitate pentru securitate, vedem izbucnirea violentă a terorii Hamas la o scară la care nu ne-am fi putut-o imagina”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins din nou, ieri, ideea unei încetări a focului în Fâşia Gaza în absenţa eliberării ostaticilor răpiţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

“Nu va exista nicio încetare a focului, nicio încetare generală a focului în Gaza fără eliberarea ostaticilor noştri”, a spus el în acelaşi interviu.”În ceea ce priveşte (…) pauzele mici – o oră aici, o alta acolo – le-am avut deja”, a adăugat el.

YouTube video

“Presupun că vom analiza circumstanţele pentru a permite bunurilor – bunurilor umanitare – să intre sau ostaticilor noştri să plece. Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului”, a repetat el. “Acest lucru ne-ar împiedica eforturile de a ne scoate ostaticii, pentru că singurul lucru care funcţionează asupra acestor criminali şi asupra Hamas este presiunea militară pe care o exercităm”, a spus el.

Întrebat despre responsabilitatea sa pentru atacul din 7 octombrie, premierul Netanyahu a răspuns:”Desigur”. “Nu există nicio îndoială şi trebuie rezolvată după război”, a spus el, adăugând că,”în mod clar”, guvernul său nu şi-a îndeplinit obligaţia de a proteja cetăţenii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

SUA va prelua, de anul viitor, controlul Portului Constanța

Autoritatea Vamală Română, condusă de președintele Ioan Cupă, a făcut astăzi un anunț, oarecum surprinzător, prin care Statele Unite ale Americii vor prelua...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...
00:01:05

VIDEO. Ploile torențiale inundă case și drumuri în New South Wales

Drumuri și locuințe din statul australian New South Wales au fost inundate, iar în ziua următoare se așteaptă ca ploi abundente să lovească statul...
Ultima oră
Pe aceeași temă