0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoCertificate de vaccinare false la un centru din București. Poliția a deschis...

Certificate de vaccinare false la un centru din București. Poliția a deschis anchetă

Certificate de vaccinare false au fost descoperite la București. Poliția și procurorii au deschis o anchetă după ce au primit o sesizare în acest sens. Centrul de imunizare care ar fi emis documente false se numește Neghiniță. El este în Sectorul 2 din București.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că, din cauza anchetei, activitatea centrului este suspendată. Primarul afirmă că ancheta Poliției a pornit chiar după o sesizare făcută de Primăria Sectorului 2.

Primarul a precizat într-o declarație la postul Digi24 că activitatea de la centrul închis este mutată la alte centre din Sectorul 2. La centrele care continuă să vaccineze, personalul a fost suplimentat, a precizat primarul.

Scandalul certificate de vaccinare false închide centrul Neghiniță

Scandalul certificate de vaccinare false închide centrul Neghiniță
Centrul Neghiniță este închis temporar, iar personalul a fost înlocuit

Pe timpul anchetei, activitatea altor centre, rămase în funcțiune, a fost suplimentată. Centrele la care s-a suplimentat personalul se află în cartierul Pantelimon. Unul dintre centrele cu activitate suplimentată este în incinta unui supermarket.

Această situație intervine în momentul în care cererea de vaccinare, în întreaga Capitală, a crescut brusc. A crescut numărul de solicitanți după cele mai recente măsuri contra pandemiei, decise de CNSU și de Guvern.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul interimar Florin Cîțu, a modificat măsurile împotriva pandemiei. Modificările afectează mai ales persoanele care nu sunt imunizate anti – Covid. Hotărârea 94 / 2021, emisă de CNSU, este menită să completeze regulile de combatere a pandemiei.

Sursa foto: INQUAM MEDIA/Octav Ganea

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă