6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoCertificate de vaccinare false la un centru din București. Poliția a deschis...

Certificate de vaccinare false la un centru din București. Poliția a deschis anchetă

Certificate de vaccinare false au fost descoperite la București. Poliția și procurorii au deschis o anchetă după ce au primit o sesizare în acest sens. Centrul de imunizare care ar fi emis documente false se numește Neghiniță. El este în Sectorul 2 din București.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că, din cauza anchetei, activitatea centrului este suspendată. Primarul afirmă că ancheta Poliției a pornit chiar după o sesizare făcută de Primăria Sectorului 2.

Primarul a precizat într-o declarație la postul Digi24 că activitatea de la centrul închis este mutată la alte centre din Sectorul 2. La centrele care continuă să vaccineze, personalul a fost suplimentat, a precizat primarul.

Scandalul certificate de vaccinare false închide centrul Neghiniță

Scandalul certificate de vaccinare false închide centrul Neghiniță
Centrul Neghiniță este închis temporar, iar personalul a fost înlocuit

Pe timpul anchetei, activitatea altor centre, rămase în funcțiune, a fost suplimentată. Centrele la care s-a suplimentat personalul se află în cartierul Pantelimon. Unul dintre centrele cu activitate suplimentată este în incinta unui supermarket.

Această situație intervine în momentul în care cererea de vaccinare, în întreaga Capitală, a crescut brusc. A crescut numărul de solicitanți după cele mai recente măsuri contra pandemiei, decise de CNSU și de Guvern.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul interimar Florin Cîțu, a modificat măsurile împotriva pandemiei. Modificările afectează mai ales persoanele care nu sunt imunizate anti – Covid. Hotărârea 94 / 2021, emisă de CNSU, este menită să completeze regulile de combatere a pandemiei.

Sursa foto: INQUAM MEDIA/Octav Ganea

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă