18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Prima condamnare la închisoare, după asaltul asupra Capitoliului din ianuarie

După lungi anchete și investigații, autoritățile au emis și prima condamnare la închisoare, în urma asaltului asupra Capitoliului din Statele Unite, de pe data de 6 ianuarie. Paul Allard Hodgkins a pledat vinovat pe 5 iunie în fața acuzației potrivit căreia a intrat în clădirea Capitoliului și a obstrucționat lucrările Congresului. Astfel, acesta a primit o sentință de 8 luni de închisoare, deși procurorii ar fi dorit inițial o pedeapsă de 18 luni pe motiv că bărbatul „a contribuit la o amenințare colectivă împotriva democrației”.

Analiștii susțin că sentința lui Hodgkins va fi acum un model pentru sutele de cazuri asemănătoare care vor urma să fie judecate , după violențele grave ce s-au petrecut în clădirea Capitoliului.

În apărarea sa, bărbatul a declarat în fața instanței că decizia de a intra în Capitoliu și de a lua cu asalt clădirea alături de grupul de revoluționari a fost una „prostească”. 

„Daunele pe care le-a provocat incidentul din acea zi și felul în care a fost rănită țara pe care o iubesc”, a mărturisit Paul Allard Hodgkins la proces.

Înregistrările video din seara atacului îl surprind pe Hodgkins în clădirea Capitoliului purtând un tricou cu Donald Trump, ochelari atârnați la gât și un steag cu Trump înfășurat în jurul umerilor. Procurorii au menționat faptul că acesta nu a luat parte la violențe și nici nu a produs daune materiale.

FBI a arestat până acum peste 535 de oameni pentru violențele din 6 ianuerie.

Ultima oră
Pe aceeași temă