29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

China își închide granițele pentru străini!

Străinii nu vor avea voie să intre nici măcar cu vize valabile și permise de muncă, a declarat ministrul de externe într-o declarație, joi, în cadrul unei etape numite „necesare și temporare”. Excepție fac diplomații și personalul angajat în misiuni umanitare urgente.

Această mișcare imită interdicțiile de călătorie impuse de multe alte țări, față de care China a rezistat atunci când majoritatea cazurilor globale se aflau între granițele sale.

După ce președintele Donald Trump a interzis intrarea în SUA, la sfârșitul lunii ianuarie, a oricărei personae care călătorise în China în urmp cu 2 săptămâni, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Hua Chunying, a declarat că măsura poate „crea și răspândi frica, oferind un exemplu rău pentru alții“.

China și-a schimbat totuși poziția după ce virusul a fost controlat pe piața internă, iar cazurile au cunoscut o escaladare în țări din întreaga lume, inclusiv Italia, Spania și S.U.A.

Conform Comisiei Naționale de Sănătate din China, miercuri, pe continentul chinez, au existat 67 de cazuri noi de COVID-19, toate importate din străinătate, a informat agenția de știri Xinhua.

Ultima oră
Pe aceeași temă