22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Ambasadoarea SUA la ONU susține că decizia lui Trump privind Ierusalimul va aduce pacea în Orient

„Cred cu tărie că aceasta va face să avanseze lucrurile pentru procesul de pace”, a declarat Nikki Haley la postul de televiziune CNN, fără să ofere mai multe detalii în pofida insistențelor jurnalistului.

Donald Trump „a îndeplinit voința poporului american”, a adăugat ea, referindu-se la o lege adoptată de Congres în 1995 și a cărei aplicare a fost sistematic amânată de președinții succesivi. Acest text recomandă transferul ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, „capitala statului Israel”.

Zeci de mii de manifestanți au ieșit din nou pe străzi duminică în Orientul Mijlociu și în alte regiuni ale lumii pentru a protesta față de decizia liderului de la Casa Albă, anunțată miercuri.

„În ce îi privește pe nemulțumiți, știam că se va întâmpla asta. Curajul este însă la baza ei. Atunci când iei o decizie, îi vezi pe unii care o consideră negativă, iar pe alții care o consideră pozitivă”, s-a apărat Nikki Haley.

După 22 de ani de amânări, președintele a considerat că, „de acum, este timpul de a face ca lucrurile să avanseze”.

„În prezent, ei (israelienii și palestinienii) se pot reuni pentru a decide care vor fi granițele, ei sunt cei care decid limitele și lor le revine să discute despre ce vor ca să devină Ierusalimul”, a continuat ambasadoarea americană.

„Nu am vorbit despre limite și granițe dintr-un motiv. În ceea ce privește Ierusalimul de Est sau altă regiune, asta este între palestinieni și israelieni, nu este treaba americanilor să decidă”, a comentat reprezentanta SUA la Națiunile Unite.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă