20.9 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeInternaționalAmbasadoarea SUA la ONU susține că decizia lui Trump privind Ierusalimul va...

Ambasadoarea SUA la ONU susține că decizia lui Trump privind Ierusalimul va aduce pacea în Orient

“Cred cu tărie că aceasta va face să avanseze lucrurile pentru procesul de pace”, a declarat Nikki Haley la postul de televiziune CNN, fără să ofere mai multe detalii în pofida insistențelor jurnalistului.

Donald Trump “a îndeplinit voința poporului american”, a adăugat ea, referindu-se la o lege adoptată de Congres în 1995 și a cărei aplicare a fost sistematic amânată de președinții succesivi. Acest text recomandă transferul ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, “capitala statului Israel”.

Zeci de mii de manifestanți au ieșit din nou pe străzi duminică în Orientul Mijlociu și în alte regiuni ale lumii pentru a protesta față de decizia liderului de la Casa Albă, anunțată miercuri.

“În ce îi privește pe nemulțumiți, știam că se va întâmpla asta. Curajul este însă la baza ei. Atunci când iei o decizie, îi vezi pe unii care o consideră negativă, iar pe alții care o consideră pozitivă”, s-a apărat Nikki Haley.

După 22 de ani de amânări, președintele a considerat că, “de acum, este timpul de a face ca lucrurile să avanseze”.

“În prezent, ei (israelienii și palestinienii) se pot reuni pentru a decide care vor fi granițele, ei sunt cei care decid limitele și lor le revine să discute despre ce vor ca să devină Ierusalimul”, a continuat ambasadoarea americană.

“Nu am vorbit despre limite și granițe dintr-un motiv. În ceea ce privește Ierusalimul de Est sau altă regiune, asta este între palestinieni și israelieni, nu este treaba americanilor să decidă”, a comentat reprezentanta SUA la Națiunile Unite.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Kosovo vrea sancțiuni internaționale împotriva Serbiei după incidentul de duminică

Kosovo a cerut joi sancţiuni internaţionale împotriva Serbiei, dând asigurări că Belgradul se află în spatele grupului de paramilitari suspectat că a ucis un...

„E ca un al doilea tată pentru mine”

Eduard Popică a declarat că pentru el acesta este ca un al doilea tată, iar ceea ce s-a întâmplat cu fostul lider social-democrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies