17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusFranța: Persoanele nevaccinate nu mai au voie în restaurante

Franța: Persoanele nevaccinate nu mai au voie în restaurante

Parlamentul Franței a aprobat duminică o lege care va exclude persoanele nevaccinate din toate restaurantele, arenele sportive și alte locuri. Această măsură revine autorităților guvernamentale de a proteja personalul medical pe fondul unui număr record de infecții cauzate de varianta extrem de contagioasă Omicron, scrie Euronews.

Adunarea Națională a adoptat legea cu un vot de 215-58. Președintele Emmanuel Macron a sperat să depună mai repede proiectul de lege, dar acesta a fost ușor amânat de parlamentarii de dreapta și de stânga, precum și de sutele de amendamente propuse.

Peste 91% dintre adulții francezi sunt deja complet vaccinați.

Guvernul lui Macron speră că noua lege va fi suficientă pentru a limita numărul de pacienți din spitalele aflate sub presiune la nivel național, fără a recurge la un nou lockdown.

Un nou lockdown ar provoca o nouă lovitură puternică economiei.

Până acum, în Franța a fost necesar un certificat COVID-19 pentru a merge la restaurante, cinematografe, muzee și alte locuri din întreaga țară. Persoanelor nevaccinate li s-a permis accesul numai dacă prezentau un test covid-19 negativ.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Meta, proprietarul Facebook, va împărtăși mai multe date de targetare a reclamelor politice

Meta va împărtăși mai multe date de targetare a reclamelor politiceMeta Platforms Inc, va împărtăși mai multe date privind alegerile de targetare făcute de...

Sylvester Stallone a vândut reședința din Los Angeles – Câți bani a reușit să scoată pe ea

La puțin mai mult de un an după ce și-a scos la vânzare complexul său din Los Angeles, pentru suma uriașă de 110 milioane...

Incendiul transformat în „frână” de către conducerea Metrorex. Ministerul Transporturilor demarează anchetă. FOTO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență spune că s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la metrou, dar Metrorex transmite că a fost doar o „frânare”...
Ultima oră
Pe aceeași temă