19.5 C
București
duminică, 11 iunie 2023
AcasăCoronavirusFranța: Persoanele nevaccinate nu mai au voie în restaurante

Franța: Persoanele nevaccinate nu mai au voie în restaurante

Parlamentul Franței a aprobat duminică o lege care va exclude persoanele nevaccinate din toate restaurantele, arenele sportive și alte locuri. Această măsură revine autorităților guvernamentale de a proteja personalul medical pe fondul unui număr record de infecții cauzate de varianta extrem de contagioasă Omicron, scrie Euronews.

Adunarea Națională a adoptat legea cu un vot de 215-58. Președintele Emmanuel Macron a sperat să depună mai repede proiectul de lege, dar acesta a fost ușor amânat de parlamentarii de dreapta și de stânga, precum și de sutele de amendamente propuse.

Peste 91% dintre adulții francezi sunt deja complet vaccinați.

Guvernul lui Macron speră că noua lege va fi suficientă pentru a limita numărul de pacienți din spitalele aflate sub presiune la nivel național, fără a recurge la un nou lockdown.

Un nou lockdown ar provoca o nouă lovitură puternică economiei.

Până acum, în Franța a fost necesar un certificat COVID-19 pentru a merge la restaurante, cinematografe, muzee și alte locuri din întreaga țară. Persoanelor nevaccinate li s-a permis accesul numai dacă prezentau un test covid-19 negativ.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă