13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCoronavirusOmicron are risc mai mic de deces cu 91% față de varianta...

Omicron are risc mai mic de deces cu 91% față de varianta Delta

Un nou studiu arată că tulpina Omicron reprezintă un risc de spitalizare mai mic cu 53% față de varianta Delta. Studiul a mai arătat și că infecțiile cu Omicron au fost, de asemenea, asociate cu o reducere de 74% a riscului de a ajunge la ATI.

Infecțiile cu Omicron au un risc de deces cu 91% mai mic față de Delta

 Infecțiile cu Omicron sunt au un risc de deces cu 91 în comparație cu varianta Delta, a declarat miercuri directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, citând un nou studiu Kaiser Permanente Southern California. Studiul a mai arătat că infecțiile cu Omicron au fost, de asemenea, asociate cu o reducere cu 74% a riscului de a dezvolta o formă gravă a bolii, fiind nevoie de internare în secțiile de Terapie Intensivă.

De asemenea, în ceea ce privesc spitalizările, noua tulpină sud-africană ar fi cu 53% mai blândă decât varianta Delta. Studiul, care nu a fost încă revizuit, a analizat 52.297 de cazuri Omicron și 16.982 de cazuri Delta. Cei implicați au fost testați pozitiv în California de Sud între 30 noiembrie 2021 și 1 ianuarie 2022. Cercetările au fost realizate cu colaborarea și finanțarea CDC, a spus Walensky.

Durata de spitalizare în cazul Omicron, cu 70% mai scurtă față de Delta

Potrivit concluziilor studiului, niciun voluntar nu a avut nevoie de ventilație mecanică. În plus, cei cu Omicron au avut o durată mai scurtă de spitalizare în comparație cu pacienții infectați cu Delta. Durata de spitalizare a fost cu aproximativ 70% mai scurtă, media șederi fiind de 1,5 zile pentru Omicron, comparativ cu aproximativ cinci zile pentru Delta, a spus Walensky.

În timp ce vedem dovezi timpurii că Omicron este mai puțin sever decât Delta și că cei infectați sunt mai puțin probabil să necesite spitalizare, este important de reținut că Omicron continuă să fie mult mai transmisibil decât Delta. Acest lucru a dus la un număr zilnic fără precedent de cazuri, boală, absenteism și tensiuni asupra sistemului nostru de sănătate”, potrivit directorului CDC.

Directorul NIAID, Anthony Fauci, a adăugat că cei care sunt vaccinați sunt mult mai puțin probabil să se îmbolnăvească grav de la Omicron. El a spus că, pe măsură ce virusul este controlat, dar nu eredicat, „practic toată lumea va ajunge să fie expusă și probabil să se infecteze”, dar șansele de a se îmbolnăvi sunt „foarte, foarte scăzute” pentru cei care sunt la curent cu inoculările lor.

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății au atras atenția că în următoarele săptămâni, aproximativ jumătate din populația Europei va fi infectată cu varianta Omicron. În timp ce guvernele europene impun restricții tot mai dure pentru a limita noul val de infectări, senatorii americani au condamnat oficialii din domeniul sănătății pentru răspunsul administrației Biden la Omicron.

Omicron ar provoca boli mai puțin severe decât Delta

Un nou studiu pe aproape 70.000 de pacienți cu Covid din California sugerează că Omicron provoacă boli mai puțin severe decât alte variante de coronavirus, rezultate care se aliniază cu descoperiri similare din Africa de Sud, Marea Britanie și Danemarca, precum și o serie de experimente pe animale.

În ciuda virulenței mai puțin severe a Omicron, spitalele din SUA cedează din cauza unui aflux de cazuri de coronavirus. Dr. Lewnard a spus că acesta a fost rezultatul răspândirii variantei. În medie, peste 730.000 de persoane sunt testate pozitiv în fiecare zi în Statele Unite, de aproape trei ori mai mare decât vârful precedent de iarna trecută.

În ultimele săptămâni, Marea Britanie și alte câteva țări europene au raportat că Omicron are un risc mai mic de spitalizări. Comparativ cu Delta, Omicron a redus riscul de spitalizare la jumătate, iar persoanele care au venit la spital cu Omicron au stat pentru o perioadă mai scurtă. Varianta a redus spitalizarea cu mai mult de trei zile.

Doza booster poate proteja împotriva Omicron

Cu toate că varianta Omicron afectează și persoanele vaccinate, specialiștii în sănătate au declarat că doza booster a vaccinului anti-Covid-19 oferă imunitate în fața noii tulpini. Dr. William Schaffner, profesor de boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt din Nashville a declarat într-un interviu că doza de rapel de tip ARNm oferă cea mai bună protecție împotriva Omicron.

Potrivit unui studiu condus de acesta, două doze de ARNm, (Pfizer-BioNTech sau Moderna și o doză de vaccinuri cu vector viral, Johnson & Johnson, au fost insuficiente pentru a produce o imunitate adecvată la o variantă Omicron sau pseudovirus creat în laborator.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă