-0 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSocialJustițieFosta șefă de la Resurse Umane a Primăriei Timișoara, acord cu DNA....

Fosta șefă de la Resurse Umane a Primăriei Timișoara, acord cu DNA. A recunoscut că a trucat concursuri de angajare

Fosta şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timişoara, Rodica Aurelian, a recunoscut fraudarea concursurilor de angajare organizate pentru diverse posturi de conducere sau de execuţie şi a încheiat un acord cu procurorii DNA Timişoara.

„În prezenta cauză au fost cercetate aspecte referitoare la săvârşirea unor presupuse infracţiuni de către persoane din conducerea Primăriei Municipiului Timişoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în luna decembrie 2015 şi în perioada 2018 – 2019”, arată DNA într-un comunicat transmis, marţi, presei.

Rodica Aurelian este acuzată de instigare sub forma participaţiei improprii la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, fals material în înscrisuri oficiale, sustragere sau distrugere de înscrisuri şi uz de fals, toate în formă continuată.

„În contextul menţionat mai sus, inculpata Aurelian Rodica, în calitate de şefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 20 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte. În lucrările respective răspunsurile corecte ar fi fost trecute atât de inculpată cât şi de alte trei subordonate (două dintre ele au încheiat cu procurorii anticorupţie câte un acord de recunoaştere a vinovăţiei). Urmarea acestor demersuri ar fi fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile şi ulterior, prin dispoziţiile primarului municipiului Timişoara, care ar fi acţionat fără vinovăţie, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc”, arată sursa citată.

În prezenţa apărătorului, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani şi interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Timiş. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Iohannis sesizează CCR cu privire la modificările prevăzute pentru legea eroilor Revoluției

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de neconstituţionalitate asupra actului normativ privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...
Ultima oră
Pe aceeași temă