24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSocialJustițieFlorian Robe, „călăul bebelușilor” de la Maternitatea Polizu, trimis în judecată. Este acuzat...

Florian Robe, „călăul bebelușilor” de la Maternitatea Polizu, trimis în judecată. Este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară. Detalii șocante

Florian Robe, medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu acuzat că a aruncat într-un sac un copil născut prematur, deşi acesta trăia, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor săvârşită prin cruzimi şi fals intelectual.

Potrivit datelor din ancheta efectuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pe 24 aprilie 2019, o femeie a născut prematur o fetiţă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului Florian Robe.

Deşi semnele de viață erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou – născutul, Florian Robe a declarat naşterea ca fiind un avort spontan și a refuzat nejustificat, timp de aproape 14 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Numai după numeroase semnalări făcute de personalul medical al Maternității Polizu, după aproximativ 13 ore şi 50 de minute, fătul a fost transferat în Secţia de Neonatologie şi a primit îngrijiri de specialitate.

Expertiza medico-legală efectuată de medicii legişti din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, a stabilit că iniţierea tardivă a asistenţei medicale, asociată cu starea la naştere a copilului cu prematuritate extremă, i-a pus în primejdie viaţa.

Procurorii au apreciat că fapta inculpatului de a lăsa fără îngrijire medicală şi plasarea într-un loc fără supraveghere, timp de mai multe ore, a unui nou-născut prematur reprezintă un mod brutal, crud, în care s-ar fi putut provoca moartea acestuia, mijloacele folosite de medic fiind apte de a provoca puternice suferinţe fizice, fapta acestuia constituind tentativă de omor calificat săvârşit prin cruzimi.

Totodată, probele au relevat că medicul a atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului într-un înscris oficial, cu ocazia întocmirii acestuia, în sensul că a consemnat în foaia de observaţie clinică generală că la data de „24.04.2019 ora 18.40 – Pacienta avortează spontan produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate împreună cu anexele fetale (…)”. Fapta acestuia constituie infracţiunea de fals intelectual.

Cum s-a aflat despre caz

Potrivit unor articole din presă, medicul Florian Robe a fost reclamat de o familie din Piteşti că, în aprilie 2019, le-ar fi lăsat bebeluşul să moară.

Concret, tatăl a povestit că soţia a avut complicaţii la naştere şi a fost direcţionată la Maternitatea Polizu, unde i-a fost recomandat medicul Florian Robe. Ajunsă la spital, mama a fost consultată de medic, care a decis să fie făcut un avort.

După naştere, medicul le-ar fi spus că fetiţa lor nu a supravieţuit şi a aruncat corpul copilului într-o tăviţă, după care l-a băgat într-o caserolă cu capac şi introdus într-un sac. Ulterior, o asistentă ar fi lovit din greşeală cu piciorul sacul respectiv, moment în care a auzit copilul plângând şi a reuşit să-l salveze.

Fetiţa a supravieţuit, însă mama ei susţine că are mari probleme de sănătate.

Dintr-un articol publicat în 2022 de stirileprotv.ro, aflăm că acesta nu un caz singular care îl are ca protagonist pe medicul Florian Robe.

O femeie povesteşte că, în urmă cu 11 ani, acest medic i-ar fi cusut uterul de abdomen. Pacienta s-a confruntat timp de cinci ani cu dureri atroce, până când a descoperit ce problemă avea și a fost supusă unei alte intervenţii chirugicale.

O altă mamă care a născut la termen în anul 2018 a povestit că la naştere, medicul Florian Robe, i-a scăpat în cap fetiţa nou născută, norocul copilului fiind că nu a căzut direct pe podea.

Acuzat de fapte înfiorătoare

Dintr-un alt articol publicat de gândul.ro, aflăm despre alte fapte reprobabile de care acesta este acuzat.

Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit că „Polizu, prin acest „Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri, aruncați la propriu în coșul de gunoi, până mureau”.  Medicul este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară sau chiar „îi omora el” pentru a „nu mai ocupa un loc în incubator”.

De asemenea, avocatul a explicat că s-a documentat în acest caz absolut înfiorător și că probabil există alte numeroase cazuri similare, cel mai probabil părinții neștiind ce s-a întâmplat cu bebelușii.

„Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise, au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru „mortul viu”, adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară, au fost făcute în fals ca să acopere abatorul”, a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Până la 14 ani în pușcărie, dacă va fi găsit vinovat

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă până la 14 ani pentru tentativă de omor calificat prin cruzime şi fals intelectual. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Silvestru Şoşoacă, condamnat definitiv pentru ultraj

Silvestru Şoşoacă a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucureşti la plata unei amenzi penale de 18.000 lei pentru ultraj, după ce...

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii...

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic,...

FOTO&VIDEO. Cinci ani de la incendiul de la Catedrala Notre Dame

La cinci ani după un incendiu devastator, restaurarea catedralei Notre Dame este aproape finalizată. Tot la Paris, în vara aceasta, urmează Jocurile Olimpice. În seara...
Ultima oră
Pe aceeași temă