13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAnchetă la Maternitatea Polizu, după moarte unei tinere gravide

Anchetă la Maternitatea Polizu, după moarte unei tinere gravide

Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă care să verifice circumstanţele în care o tânără în vârstă de 21 de ani, însărcinată în luna a şaptea, a murit joi noaptea la Maternitatea Polizu din Capitală, informează NewsIn.

Familia tinerei acuză personalul medical de neglijenţă.

Femeia se internase la Maternitatea Polizu în urmă cu două săptămâni deoarece exista posibilitatea unei naşteri premature.

Rudele femeii spun că tânăra a murit la Maternitatea Polizu joi noaptea, în jurul orei 2.00, şi că a fost găsită de colega sa de salon, care a anunţat medicii şi asistentele din spital. Personalul medical a încercat să o resusciteze, însă fără nici o şansă.

Rudele tinerei susţin că tânăra a murit pentru că personalul medical nu a supravegheat-o şi nu i-a acordat îngrijirile mediale de care avea nevoie. Reprezentanţii maternităţii Polizu nu au vrut să facă declaraţii. 

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a precizat că vineri dimineaţa s-a întrunit o comisie formată din reprezentanţi ai Ministrului, experţi în ginecologie şi un reprezentant al Colegiului Medicilor, care va ancheta cazul.

Potrivit lui Arafat, concluziile vor depinde de mai multe rezultate care sunt aşteptate, inclusiv de concluziile examenului post mortem al pacientei şi al fătului.

“Este foarte greu să spunem ce s-a întâmplat. Poate fi orice, inclusiv o situaţie inevitabilă. E devreme să spunem ce s-a întâmplat până nu avem toate rezultatele testelor, autopsiei şi concluziile comisiei”, a menţionat Arafat.

Raed Arafat a mai spus că în cazul în care se va dovedi că a fost vorba de neglijenţă medicală va fi datoria Colegiului Medicilor să ia măsurile ce se impun. Dacă motivul a fost de natură organizatorică, Ministerul va hotărî sancţiunile.

Incidentul are loc după ce, pe 20 aprilie, două paciente au fost transferate în stare gravă de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar din Capitală. Potrivit anchetei Ministerului Sănătăţii, pacientele s-au îmbolnăvit din cauza instrumentelor nesterilizate şi au contractat o infecţie cu un bacil gram negativ.

De asemenea, pe 28 aprilie, o femeie de 30 de ani, internată la Spitalul Judeţean Argeş pentru o întrerupere de sarcină, a fost transferată la numai câteva ore după intervenţie, cu septicemie, la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă