21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialJustițieCarmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele fostului ei soț, defunctul om de afaceri Dan Adamescu.

Din informațiile obținute de România Liberă, este vorba de un dosar instrumentat de DIICOT.

Cel mai greu dosar al lui Carmen Palade este cel în care este acuzată de delapidare în formă continuată, în baza căruia a fost arestată la domiciliu în urmă cu 6 ani.

De altfel, dosarul o poate costa 10 ani de închisoare, dacă va fi găsită vinovată.

Pe 10 aprilie 2024, Carmen Palade a fost trimisă în judecată.

“Este o cauză abia trimisă în judecată, sesizată instanța cu rechizitoriul pentru mai multe infracțiuni săvârșite în grup infracțional organizat, în principal cu scopul delapidării de sume importante din societatea Unirea prin operațiuni fictive, prin contracte și alte asemenea convenții care nu aveau substanță economică, de fapt, și prejudiciul este calculat la acest moment la aproximativ 17 milioane”, a spus avocatul Florin Cojocaru, citat de realitatea.net.

Fiul ei din prima căsătorie, Rani Palade, care a fost și el acuzat și anchetat pentru complicitate, risca o condamnare de trei ani de închisoare, însă avocatul din dosar susține că, în cazul lui, faptele s-au prescris. Procurorii îi acuzau pe amândoi că au pus la cale o schemă de devalizare a companiilor lui Dan Adamescu prin care au sifonat sume exorbitante, mai scrie realitatea.net.

“Cercetările l-au privit și pe dânsul, însă în cauza aceasta în privința dânsului s-a împlinit termenul de prescripție și n-a mai fost trimis în judecată. Într-adevar, pentru complicitate a fost cercetat și urmărit penal, dar soluția a fost clasare prin intervenirea prescipriției”, a mai spus avocatul Florin Cojocaru.

Metoda era pe atât de simplă, pe atât de eficientă: semnarea de către companii deținute sau controlate de Carmen Adamescu a unor contracte fictive de consultanță sau de prestări servicii cu companiile deținute de soțul ei, companii la care ea deținea funcții de conducere.

Majoritatea firmelor prin care Carmen Adamescu este acuzată de procurori că sifona milioane din companiile soțului sunt controlate de ea și fiul ei. Lor li s-au alăturat și părinții văduvei. De altfel, tatăl lui Carmen Adamescu figurează în continuare ca asociat și administrator în firmele fiicei și nepotului.

Toate aceste firme au sediul înghesuit în câteva cămăruțe ale unei vile situate la câțiva pași de Palatul Victoria. La aceeași adresă locuiește, fără forme legale, însăși văduva. În timp ce mama pozează relaxată pentru tabloide, Rani Palade le transmite salutări din Monte Carlo, unde își are reședința.

Prin aceste contracte fictive sau inutile de management sau de prestări de servicii, văduva lui Adamescu a sifonat cei mai mulți bani către firmele pe care le controla.

Citește și:

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă