21.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăEconomieEconomie internăElcen iese din insolvență. Ce se întâmplă mai departe

Elcen iese din insolvență. Ce se întâmplă mai departe

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Bucureşti, anunță că va ieși din insolvență. 

Sierra Quadrant, în calitate de administrator judiciar, a supus astăzi aprobării creditorilor creditorilor alte modalități de organizare a insolvenței, respectiv ieșirea ELCEN din insolvență, care se va finaliza în cel mai scurt timp.

Imediat după plata creanţelor, Elcen va face demersurile legale la Tribunalul Bucureşti pentru ieşirea din procedura de insolvenţă şi reintegrarea companiei în circuitul economic.

Potrivit comunicatului, Elcen a reuşit să-şi redreseze activitatea ca urmare a disponibilităţii şi eforturilor reprezentanţilor societăţii, aflată în dificultate financiară, de a găsi soluţii viabile pentru a depăşi această situaţie.

Deşi, din punct de vedere statistic, numărul societăţilor redresate şi reintegrate în circuitul economic este mic raportat la numărul societăţilor radiate, atât structurile de decizie din cadrul Elcen, cât şi angajaţii, s-au dedicat acestui demers, rezultând cele mai bune şi aplicate idei pentru redresarea societăţii.

Ieşirea din dificultate financiară a Elcen face posibilă accesarea fondurilor externe nerambursabile de la Uniunea Europeană sau a creditelor bancare pentru modernizarea centralelor termoelectrice pe care le deţine, în conformitate cu normele europene şi naţionale privind protecţia mediului.

„Constatând zădărnicia tuturor demersurilor noastre, ne exprimăm regretul și indignarea în fața atitudinii Primăriei Municipiului București, care nu a binevoit nici măcar să răspundă la solicitările noastre, formulate prin adrese oficiale.

Ne exprimăm speranța că ieșirea ELCEN din insolvență va reprezenta începutul unui nou drum pentru această companie.

Ne exprimăm, de asemenea, speranța că factorii decidenți vor avea de această dată mai multă înțelepciune, pentru a nu se ajunge din nou la perspectiva falimentului unei societăți strategice a statului român, o companie care a dovedit că poate fi viabilă din punct de vedere economic și poate funcționa în condiții de performanță”, a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator Sierra Quadrant.

Electrocentrale Bucureşti a intrat în procedură de insolvenţă în 2016, având la bază un program coerent de reorganizare în care se urmăreşte cu prioritate eficientizarea activităţii societăţii, în scopul îmbunătăţirii situaţiei financiare. Planul de reorganizare a societăţii, în vederea eficientizării activităţii, a fost depus în 2018. 

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...

Donald Trump și-a făcut cont pe TikTok și a strâns peste un milion de urmăritori foarte repede

La câteva ore după ce s-a alăturat TikTok, candidatul republican la președinție Donald Trump a atras peste 1,3 milioane de adepți pe platforma de...

Vulnerabilitate? Adjunctul directorului SRI a fost trecut în rezervă, astfel că SRI are vacant și postul de director și un post de director adjunct

Președintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe unul dintre directorii adjuncți ai SRI, ceea ce face ca, în SRI, să fie vacante simultan...
Ultima oră
Pe aceeași temă