8.9 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăLifestyleCreatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de ani. Acesta a murit la casa sa din Florența, după o lungă luptă cu o boală gravă.

Cavalli a fost renumit pentru utilizarea pielii de piton și imprimeurilor sale îndrăznețe, care au devenit simboluri ale luxului și excentricității în industria modei. El a inventat și brevetat o tehnică unică de imprimare pe piele, care a fost adoptată cu entuziasm de casele de modă de prestigiu, inclusiv Hermès și Cardin.

Creațiile sale, care includ lenjerie intimă, pantofi, ceasuri și parfumuri, au fost distribuite în peste 50 de țări din întreaga lume, captivând inimile și imaginațiile iubitorilor de modă. Cavalli a fost un vizionar al industriei, aducând mereu elemente inovatoare și revoluționare în designul vestimentar.

În afara lumii modei, Cavalli a lăsat în urmă o moștenire de cinci copii. Naomi Campbell, una dintre cele mai renumite modele ale generației sale, a fost considerată marea lui muză, contribuind la crearea unora dintre cele mai memorabile și icone imagini din lumea modei.

YouTube video

Roberto Cavalli este unul dintre cei mai renumiți designeri de modă italieni, cunoscut pentru creațiile sale luxuriante și inconfundabile. Născut la 15 noiembrie 1940 în Florența, Italia, Cavalli și-a construit un imperiu în lumea modei, punând bazele unei estetici extravagante și senzuale care a captivat inimile pasionaților de modă din întreaga lume.

Cavalli și-a început cariera ca artist textil, înainte de a se orienta către designul de modă în anii ’70. Primul său succes a venit în 1970, când a creat o colecție de tricouri din lână și dantelă pictată manual, care a fost ulterior prezentată în revista de modă Vogue. Această colecție a fost un avantaj important pentru ascensiunea sa în lumea modei.

În 1972, Cavalli și-a deschis propria linie de modă și a lansat brandul Roberto Cavalli, care a devenit rapid cunoscut pentru imprimeurile sale animal print și pentru utilizarea materialelor luxuriante, precum pielea și mătasea. În anii care au urmat, Cavalli și-a consolidat reputația ca un maestru al luxului excesiv, creând rochii elegante și costume de seară strălucitoare care au fost purtate de celebrități precum Madonna, Beyoncé și Jennifer Lopez.

În plus față de modă, Cavalli a extins brandul său pentru a include parfumuri, ochelari de soare, ceasuri și chiar mobilier de lux. Linia sa de parfumuri, în special, a fost extrem de populară și a devenit un element de bază în lumea parfumurilor de lux.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Alianța Dreapta Unită – hoțul de voturi liberale

Oricât ar încerca să pară altceva, USR e un partid toxic pentru România. Fără ideologie și fără doctrină, e o mișcare care se poziționează...

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă