17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Cine prezintă declarațiile lui Cîțu e trimis să se informeze de pe platforma lui Gheorghiță

Dacă pui, pe Facebook, o declarație a premierului Florin Cîțu legată de vaccinare, există posibilitatea să primești un mesaj automat care te îndeamnă ca, de acum înainte, să cauți alte surse de informare.

O asemenea situație s-a produs marți dimineață. Redactorul de la „România liberă” a postat pe site-ul ziarului o știre în care prezenta o declarație a premierului Florin Cîțu cu privire la campania de vaccinare anti – Covid în România, știre cu următorul link:

https://romanialibera.ro/lifestyle/restaurant-deschis-839778

Apoi, jurnalistul a postat acest link pe pagina de Facebook a ziarului „România liberă”.

Imediat, sub acest link, Facebook a afișat mesajul: „Vizitează Covid 19, Centrul de informații pentru a găsi resurse despre vaccinuri”. Textul pus automat era însoțit de un link spre platforma denumită „COVID-19: Centrul de informaţii”.

Pe această platformă de internet, sursele oficiale menționate sunt, în ordine: RO Vaccinare (site oficial al Guvernului României, site al campaniei coordonate de dr. Valeriu Gheorghiță), Ministerul Sănătății din România, UNICEF România, apoi altele.

Site-ul oficial al Guvernului României, care este https://www.gov.ro, nu apare pe această listă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă