14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Cinci persoane, duse la sediul Poliţiei Ilfov după percheziţii

Potrivit Poliţiei Ilfov, în urma percheziţiilor făcute în dosarul de evaziune fiscală, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, a fost ridicată suma de 800.000 de lei şi au fost indisponibilizate un autoturism şi o cantitate de marfă – produse de încălţăminte.

Cinci persoane au fost duse la sediul Poliţiei Ilfov în vederea continuării cercetărilor, urmând ca acestea să fie prezentate procurorului de caz în vederea dispunerii de măsuri preventive.

„În fapt, în perioada februarie 2015-aprilie 2016 persoanele bănuite ar fi înregistrat achiziţii fictive de mărfuri şi servicii în contabilitatea unei societăţi deţinute şi administrate de aceştia, care are ca obiect de activitate comercializarea de produse de încălţăminte şi îmbrăcăminte, în scopul diminuării bazei impozabile, astfel diminuând taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit datorate statului, plătind sume mult mai mici decât celepe care ar fi trebuit să le plătească în realitate”, arată Poliţia Ilfov.

Miercuri, 30 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov au făcut 13 percheziţii, la domiciliile mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale firmelor administrate de acestea. Două dintre percheziţii au avut loc în judeţul Ilfov, nouă în Bucureşti şi două în Piteşti, activitatea infracţională fiind documentată de poliţiştii ilfoveni într-un dosar de urmărire penală, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Prejudiciul este estimat la 1,2 milioane de lei.

La activităţi au participat poliţişti de la Serviciul pentru Intervenţie şi Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Ilfov şi I.P.J.Argeş.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă