-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomePoliticăCătălin Drulă anunță că va sesiza CCR în legătură cu legea austerității:...

Cătălin Drulă anunță că va sesiza CCR în legătură cu legea austerității: „Este un adevărat asasinat pentru economie”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că partidul său va sesiza CCR în privinţa proiectului guvernului de creştere a taxelor.

„Proiectul de lege recent publicat, legea creşterii taxelor, nu este doar o lovitură pentru economia românească, ci un adevărat asasinat. Acest act împinge la faliment firmele româneşti şi îi împinge pe antreprenori în subteran”, a spus Cătălin Drulă. 

Liderul USR acuză că „PSD şi PNL sunt astăzi două partide identice, care nu acţionează în interesul românilor, ci în cel al clientelei de partid”.

„Din toamna lui 2021, Marcel Ciolacu este de facto la guvernare şi, în aceşti doi ani, economia românească s-a deteriorat constant. Cu toate promisiunile de reducere a cheltuielilor, acestea cresc continuu”, spune Drulă. 

Cătălin Drulă a subliniat că „nu ar fi fost posibil acest atac asupra economiei româneşti fără trădarea preşedintelui Iohannis şi a PNL. PSD, care a demonstrat în repetate rânduri că îi urăşte pe antreprenori, nu ar fi putut face asta singuri, cu 30% în Parlament. A fost necesară o complicitate mai mare şi aceasta a venit din partea preşedintelui şi a PNL”.

„Ciolacu ne-a spus că predictibilitatea e un moft, reamintindu-ne de vremurile în care Iliescu, tătucul lui, spunea că proprietatea e un moft. Ţara noastră merită mai mult decât asta. (..) Ne vom opune acestui atac. Vom sesiza CCR împotriva Legii Ciolacu. Vom construi în jurul USR o soluţie pentru toate rundele de alegeri, oferind o alternativă liberală, de dreapta, responsabilă cu banul public şi vom implementa PNRR – un plan conceput de USR pentru investiţii şi pentru transformarea acestei ţări”, a afirmat preşedintele USR. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă