21.1 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiAustria a introdus carantină pentru nevaccinați. Amenzile sunt uriașe

Austria a introdus carantină pentru nevaccinați. Amenzile sunt uriașe

Austria a introdus carantină pentru nevaccinați, iar persoanele din această categorie, care nu respectă legea, vor plăti o amendă de până la 1459 de euro. Măsura a fost impusă în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid nu numai în această țară, ci în întreaga Europa. Ne pregătim de valul 5, iar autoritățile străine nu se joacă!

Începând de luni, în Austria, a intrat în vigoare carantina pentru persoanele nevaccinate. Prin urmare, cine nu este imunizat anti Covid, nu are voie să iasă din casă decât pentru cumpărături de strictă necesitate, pentru a se duce la serviciu sau pentru a merge la medic. Acestor persoane li se va permite să iasă afară și pentru a lua aer curat. 

Pentru depistarea celor care nu respectă legea vor fi efectuate controale prin sondaj, aleatorii, iar cei care încalcă prevederile vor plăți amenzi de până la 1.450 de euro (1.660 de dolari).

Austria introduce carantină pentru nevaccinați. Măsuri suplimentare la Viena

Măsurile de izolare vor fi în vigoare pentru o perioadă inițială de 10 zile, scrie Agerpres.. Autoritățile speră că acest lockdown va încuraja vaccinarea. 

Mai mult, pe lângă introducerea carantinei, Viena a anunțat că va solicita un test PCR persoanelor vaccinate sau recuperate după boală care merg noaptea la restaurante sau participă la evenimente la care iau parte mai mult de 25 de persoane.

Guvernul austriac ia în considerare și o stare generală de carantină de noapte.

Bilanțurile Covid-19 au fost în creștere în Austria. Autoritățile au înregistrat duminică peste 11.552 de cazuri, iar incidența pe șapte zile la 100.000 de persoane a urcat la aproape 850.

 În prezent, în Austria, aproximativ 65 % din populație este vaccinată, scrie Agerpres.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Putin acuză de furt Europa pentru că a înghețat active de miliarde ale oligarhilor ruși

Președintele rus Vladimir Putin a numit „furt” decizia europeană de a îngheța active de miliarde aparținând oligarhilor. „Furtul de bunuri de către Occident nu va...

Igor Dodon va sta în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost plasat joi în arest preventiv la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, anunţă...

Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv

Primarul Cristian Popescu Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv. Piedone primise din partea judecătorilor patru ani de închisoare. Infracțiunea pentru care...
Ultima oră
Pe aceeași temă