31 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusNevaccinații din Austria ar putea intra în carantină

Nevaccinații din Austria ar putea intra în carantină

Guvernul din Austria a anunțat că în doar câteva zile nevaccinații cu schemă completă vor intra în carantină. Măsura vine în contextul în care numărul zilnic de infectări este tot mai mare.

Cancelarul austriac a declarat că în această iarnă nevaccinații vor fi mult mai limitați, iar sărbătorile „mai incomode”. Țara se confruntă cu cel de-al patrulea val al pandemiei, iar cazuri de infectare cu Covid-19 cresc de la o zi la alta.

„Este deja foarte clar că iarna aceasta şi Crăciunul vor fi incomode pentru cei nevaccinaţi”, a declarat cancelarul austriac într-o conferinţă de presă organizată în oraşul Bregenz.

Austria vrea să instaureze carantină pentru nevaccinați

Prin urmare, autoritățile din Austria au precizat că este o chestiune de doar câteva zile până când nevacinații cu schemă completă vor intra în carantină. În prezent, aproximativ 65% din populația țării este vaccinată cu schemă completă. Pe de altă parte, este una dintre cele mai mici rate de vaccinare dintre ţările occidentale.

Cancelarul Austriei a mai precizat că rata vaccinării indică o cifră „rușinoasă”. De asemenea, oficialul i-a îndemnat pe compatrioții săi să se vaccineze. În ultimele 24 de ore, Austria a înregistrat 11.975 de cazuri de Covid-19.

În același timp, austriecii rămân încă sceptici în privința vaccinării. Astfel, medicii și personalul medical au cerut autorităților să adopte măsuri foarte dure.

„Potrivit planului gradual, suntem la doar câteva zile distanţă de momentul în care vom introduce măsura de lockdown pentru persoanele nevaccinate”, a declarat joi prim-ministrul Alexander Schallenberg.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Șeful DGIA, serviciul de informații și contrainformații al Armatei, este trecut în rezervă

Șeful DGIA (Direcția Generală de Informații a Apărării), generalul cu patru stele Marian Hăpău, este trecut în rezervă, prin decret al președintelui Klaus Iohannis. DGIA...

Ministrul de Externe al Serbiei vine la București. România primește clădirea Luceafărul

Ministrul de Externe al Serbiei, Nikola Selaković, se află luni la București, unde se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul de...

Escrocherie pe internet. S-ar da telefoane mobile gratis

O tentativă de escrocherie pe internet este din nou vizibilă în aceste zile. Aparent din partea unei companii care oferă servicii de internet, se...
Ultima oră
Pe aceeași temă