19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSocialEducațieAstăzi este a doua probă de Bacalaureat

Astăzi este a doua probă de Bacalaureat

În ziua de marți, 27 iunie 2023, în liceele din România se desfășoară cea de-a doua probă de Bacalaureat.

Elevii care au terminat liceul susțin, la 27 iunie, proba la Matematică sau la Istorie. Aceasta este proba obligatorie a profilului la care au studiat elevii. Ora limită la care elevii trebuie să iasă din săli este ora 12.

Prima probă scrisă de la examenul de Bacalaureat fusese cea de la Limba Română. Aceasta s-a desfășurat în ziua de luni, 26 iunie.

Miercuri, 28 iunie 2023, este programată proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii pot alege, de exemplu, între Fizică, Geografie, Biologie sau Logică. Apoi, joi, 29 iunie 2023, se va susține proba la Limba si literatura maternă, pentru elevii care au urmat cursuri școlare într-una dintre limbile minorităților naționale.

Peste 130.000 de elevi se prezintă la această sesiune a examenului de Bacalaureat. Totuși, dintre cei care ar fi terminat liceul, aproape 20.000 de tineri – potrivit estimărilor Ministerului Educației – nu s-au înscris pentru a susține acest examen de Bacalaureat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Topul celor mai ieftine apartamente din București. Cât costă o garsonieră

Cumpărătorii interesați de apartamentele din Capitală au la dispoziție cea mai variată ofertă de locuințe din care pot alege, dar și plătesc sume...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă