20.5 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSocialEducațieCăutările pe internet generează o suspiciune de fraudă la Bacalaureat. Ministrul Ligia...

Căutările pe internet generează o suspiciune de fraudă la Bacalaureat. Ministrul Ligia Deca promite măsuri disciplinare

Căutările pe internet, pe care le-au realizat un mare număr de români chiar în noaptea de dinaintea examenului, generează o suspiciune de fraudă la Bacalaureat, în anul 2023.

Este vorba de examenul care s-a dat la Limba Română – filiera Tehnologică. Una dintre cerințele primite de elevi, la acest examen, a fost să explice sensul expresiei ”de bună seamă”, folosită de George Călinescu în lucrarea ”Ion Creangă. Viaţa şi Opera”.

Suspiciunea privitoare la acest examen este legată de faptul că, în timpul nopții de dinaintea examenului, la ora 3.56, pe internet au explodat căutările expresiei “de bună seamă”. Un alt val de căutări, ale aceleiași expresii, a fost puțin înainte de ora 6. Examenul de Limba Română, care a început la ora 9 dimineața, deci după numai trei ore, a inclus această cerință.

Se naște întrebarea cine ar fi putut deconspira subiectul de la Bacalaureat, cu câteva ore înainte de examen. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat, în dimineața zilei de 27 iunie, că se vor putea lua “măsuri disciplinare” împotriva unor cadre didactice care ar fi comis “greșeli”. Dar ministrul a susținut că nu s-au găsit probleme de securitate privitoare la aceste subiecte.

Declarația Ligiei Deca a fost făcută la sediul Ministerului Educației. Alături de ministrul Ligia Deca s-a aflat și premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă