6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSănătateAlexandru Rafila, despre o posibilă grevă generală în Sănătate: „Eu nu am...

Alexandru Rafila, despre o posibilă grevă generală în Sănătate: „Eu nu am informații legate de asta”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are nicio informaţie referitoare la o eventuală grevă generală în sistemul de sănătate, adăugând că a avut o întâlnire destul de lungă cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas.

„Eu nu am informaţii legate de asta (n.r. o grevă generală). Am avut o întâlnire destul de lungă ieri cu cei de la Sanitas, am ascultat revendicările lor, unele cred că sunt rezolvabile, altele, care persistă de mai mulţi ani, trebuie discutate cu Guvernul şi luată o decizie. În mod evident trebuie să fim cu toţii realişti şi să ţinem cont şi de dificultăţile economice prin care trecem, încât să găsim o soluţie care să permită anumite corecţii pentru modul în care personalul medical este salarizat sau primeşte anumite drepturi, pentru că, să nu uităm, şi acest lucru trebuie luat în discuţie şi să sperăm că nu ajungem într-o situaţie a unui conflict major de muncă”, a spus Rafila la Palatul Parlamentului, întrebat dacă în sistemul de sănătate se va ajunge la grevă generală după ce două federaţii sindicale au anunţat un calendar de proteste legate de salarizare şi de condiţiile de muncă.

Rafila a menţionat că Ministerul Sănătăţii este în permanenţă deschis dialogului.

„Noi avem şi o relaţie constructivă cu sindicatele, dar trebuie să existe o decizie la nivel guvernamental privind soluţionarea acestor revendicări”, a afirmat Rafila.

Lucrătorii din Sănătate vor organiza un miting de protest în Piaţa Victoriei din Capitală în data de 8 iunie, urmând ca la 1 iulie să fie declanşată greva generală, potrivit unui comunicat al Federaţiei Solidaritatea Sanitară. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

România, țara IT-iștilor, tot la foaie și pix. Interviu cu ministrul digitalizării

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, declară război imprimantelor și spune că are planuri mari în ceea ce privește digitalizarea administrațiilor din țară,...

Secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Întâlnirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă