Foto: Mihai Diac

Un membru CSM propune revocarea șefului Inspecției Judiciare

Procurorul Cristian Ban, membru al CSM, a solicitat analizarea propunerii de revocare a lui Lucian Netejoru din funcţia de inspector - şef al Inspecţiei Judiciare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

23.03.2021 - 13:33

Procurorul Cristian Ban, membru al CSM, a solicitat, marți, analizarea activității șefului Inspecției Judiciare și a unei propuneri de revocare a lui Lucian Netejoru din funcţia de inspector - şef al Inspecţiei Judiciare.

Acesta a cerut convocarea Comisiei speciale a CSM "în vederea analizării şi propunerii ulterioare către plenul CSM a revocării din funcţia de inspector şef al domnului Lucian Netejoru".

Această cerere intervine după ce, vineri, avusese loc dezbaterea raportului de activitate a Inspecţiei Judiciare pentru anul 2020.

"Mi-am permis să fac o analiză mai aprofundată a ceea ce a însemnat activitatea Inspecţiei Judiciare în ultimii patru ani, din 2016 până în 2020, şi am constatat că în această perioadă au fost înaintate către Secţia pentru procurori în materie disciplinară, de către Inspecţia Judiciară, un număr de 50 de acţiuni disciplinare. Dintre acestea, nu mai puţin de 18 au fost respinse şi zece au fost anulate de către Secţia pentru procurori în materie disciplinară, într-un procent de 90 la sută fiind menţinute la ICCJ. Din statistica pe care am avut-o în vedere rezultă clar trendul descendent în ceea ce înseamnă activitatea aceste instituţii esenţiale pentru sistemul judiciar, care a culminat cu activitatea din anul 2020, când s-a ajuns la un record, din păcate istoric negativ, în ceea ce priveşte acţiunile admise de către Secţia pentru procurori. În anul 2020, o singură acţiune disciplinară a fost admisă, şase acţiuni disciplinare au fost respinse ca neîntemeiate, iar şapte au fost anulate pentru nerespectarea dispoziţiilor legale care guvernează activitatea de efectuare a cercetării disciplinare", a explicat procurorul Cristian Ban.

Comentarii