Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dan Andronic: "Evacuarea Antenei 3 s-a făcut cu aprobarea și girul lui Coldea"

Jurnalistul Dan Andronic susține că evacurea sediului Antena 3 s-a făcut cu deplinul consimțământ al SRI, în special cu aprobarea și chiar cu girul fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2018 - 18:07

Jurnalistul Dan Andronic susține că evacurea sediului Antena 3 s-a făcut cu deplinul consimțământ al SRI, în special cu aprobarea și chiar cu girul fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea. Andronic relatează o discuție avută în respectiva perioadă cu Florian Coldea, în care acesta se bucura că jurnaliștii Antena 3 se perpelesc din cauza sediului.

”Era în vara lui 2014. Cred că în august sau început de septembrie. Mai curând august.

Fiind în weekend, eram la mare, undeva într-un restaurant, ora prânzului. Aflu că se pune la cale evacuarea celor de la Antena 3. Prin sistemul telefonului fără fir. Cred că tocmai fusese condamnat Voiculescu.

Îi dau un mesaj lui Traian Băsescu, la acel moment președintele României, în care-i spun că am aflat acest lucru, dar și că nu consider că este normal ca acest lucru să se întâmple.

Îi spun că sunt ziariști care lucrează la acele posturi TV și care nu au nici o vină. Nu-mi mai aduc aminte exact dacă am vorbit la telefon, sau dacă mi-a răspuns printr-un mesaj, dar a fost destul de împăciuitor, părea să nu știe ce se întâmplă. Dar cu Președintele nu poți ști niciodată”, arată Dan Andronic, în EvZ.

Dan Andronic continuă și chiar relatează o conversație cu fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

”Peste 10 minute primesc un telefon. Număr necunoscut. Ciudat, pentru că opțiunea asta nu există în România pentru oameni oameni normali. Ies din hărmălaie și răspund.

Era gen. Florian Coldea. Cred că era prima dată când mă suna.

Coldea mă întreabă ce fac, pe unde sunt. Îi spun, la mare, la soare, la restaurant. Ironic, îmi zice că unii muncesc, alții se distrează.

Fac și eu mișto de el și îi spun că unii sunt generali, alții nu, sau ceva de genul ăsta.

Îi spun problema cu Antena 3, ce i-am spus și Președintelui, sunt destul de înfierbântat. Căldură mare, monșer!

Coldea îmi spune că să stau liniștit că nu se întâmpla nimic până luni. Eu înțeleg din asta că luni urmează să aibă loc o acțiune.

- Florine, dacă o faceți, luni, noi protestăm!

- Nu se va face nimic, zice el.

- Dar tu de unde știi, ce treabă ai tu cu asta, îl întreb. De ce nu se dă un comunicat ca să se liniștească toată lumea?

- Păi numai eu lucrez azi, îmi spune el, din nou ironic, la Parchet nu e nimeni. Nu are cine să dea un comunicat.

- Și mai lasă-i să se perpelească până luni, încheie el.

Florian Coldea știa foarte bine ce se întâmplă. Știa ce se întâmplase, ceea ce era normal prin prisma funcției sale, dar știa mai ales ce urma să se întâmple. Era Turnul de Control al Binomului.

Coldea știa. Nu numai în cazul evacuării Antenei 3, dar și în cazul procesului lui Dan Voiculescu.

Relația SRI-DNA stătea în protocol, dar forța sentimentelor existente între prim-adjunctul SRI și șefa DNA făcea ca orice obstacol să fie înlăturat”, mai arată jurnalistul.

Comentarii