Foto: Inquam Photos

Curtea de Apel a decis că nu are competența să decidă redeschiderea dosarului 10 august

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a ajuns la concluzia că nu are competenţa materială să judece cererea DIICOT de redeschidere a anchetei asupra șefilor Jandarmeriei Române.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2020 - 09:57

O instanţă de la Curtea de Apel București a admis, luni la amiază, o cerere făcută de foştii şefi ai Jandarmeriei implicaţi în dosarul violențelor de la 10 august 2018.

Astfel, o judecătoare de la Secția Penală a CAB a acceptat ca dosarul 10 august să fie transferat de la Curtea de Apel la Tribunalul Bucureşti.

"Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I Penală - judecător de cameră preliminară. Declină competenţa de soluţionare a cererii de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, dispuse prin ordonanţa nr.111/II-2/2020 din 04.08.2020 a procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în favoarea Tribunalului Bucureşti - judecător de cameră preliminară. În baza art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală), formulată de intimatul Cucoş Gheorghe Sebastian, prin apărător", menționează decizia emisă, luni, de Curtea de Apel București.

Judecătoarea formulase și o cerere de abținere în acest dosar, cerere care i-a fost respinsă.

Comentarii