23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăVosganian: Romanii platesc gazele cu 2,5% mai ieftin

Vosganian: Romanii platesc gazele cu 2,5% mai ieftin

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat sambata, in cadrul emisiunii Money Express, preluata de Realitatea TV, ca scumpirea gazelor in octombrie este de fapt o revenire la preturile de anul trecut.

 

“Pe ansamblul anului 2007, romanii platesc gazele cu 2,5% mai ieftin. in anul 2007 am avut o scadere a pretului gazelor in ianuarie si vom avea o revenire la acelasi pret in 1 octombrie”, a explicat Vosganian.

 

In ceea ce priveste energia electrica, ministrul a tinut sa sublinieze performanta pe care ministerul pe care il conduce a reusit sa o atinga in conditiile unui an extrem de secetos, si anume aceea de a pastra tarifele la electricitate.

 

“In cazul energiei electrice, daca a pierdut cineva in 2007, atunci acestea au fost companiile de stat”, a aratat Vosganian.

 

“Oricum, romanii sunt liberi sa cumpere energie de la orice distribuitor, nu neaparat de la Electrica”, a mai tinut sa precizeze Vosganian.

 

“Ne vindem pe nimica resursele, de aceea toate redeventele vor fi marite, incepand cu 1 ianuarie 2008”, a  mai declarat ministrul Economiei si Finantelor.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Ciolacu și Ciucă vizitează împreună Salonul de armament BSDA de la Băneasa. Premierul susține că a repornit industria de apărare

Premierul Marcel Ciolacu susține că, sub mandatul actualului guvern, pe care îl conduce, industria românească de apărare și-a repornit activitatea. Majoritatea fabricilor din acest...

AFM a aprobat finanţări de aproape 97 de milioane de lei în Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoane fizice

Cereri eligibile în valoare de 96,68 milioane de lei au fost depuse de persoanele fizice în cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice", în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă