14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăUnde s-a blocat programul Prima Casă

Unde s-a blocat programul Prima Casă

Au trecut patru luni de când a fost relansat programul Prima Casă, care permite românilor să construiască locuinţe cu credit garantat de stat. Nu a fost insa acordat niciun credit prin acst program, pentru că statul şi băncile nu au finalizat semnarea documentelor necesare, scrie Realitatea.net.

“Băncile nu ne-au dat încă normele lor cum să funcţioneze şi plus că trebuie să semnăm convenţiile între noi şi ei şi încă se mai gândesc, pentru că sunt nişte lucruri mai complicate”, a declarat Aurel Şaramet, preşedinte Fondul de Garantare.

Clienţii nu pot decât să aştepte normele băncilor şi semnarea convenţiilor dintre bănci şi stat. Asta după ce şi statul a întârziat trei luni publicarea în Monitorul Oficial a acestor convenţii.

Nici băncile nu s-au grăbit să facă presiune ca să poată da acest gen de credite. Unul din motive este acela că, în acest an, doar 5 la sută dintre români spun că vor să ia un credit bancar.

Persoanele interesate de contractarea unui credit garantat de stat, pentru construcţia unei locuinţe, beneficiază, teoretic, de un plafon maxim de 70.000 de euro.

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă