22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăTinerii cu garsoniere abia aşteaptă creditele prin Prima Casă

Tinerii cu garsoniere abia aşteaptă creditele prin Prima Casă

Noile variante propuse de Guvern aduc un strop de optimism în rândurile celor care deţin în proprietate o locuinţă devenită prea mică pentru familia lor. Iar bancherii se bucură că noul public ţintă este mai numeros şi solvabil.

Posibilitatea de a cumpăra o casă mai mare, cu un credit garantat de stat, le trezeşte speranţe proprietarilor de garsoniere.

Demersul Guvernului este unul benefic pentru noi, proprietari de astfel de locuinţe. Aşa cum puteţi observa locuim într-un spaţiu restrâns, de aproximativ 30 mp, ceea ce nu mai este suficient, ţinând cont de faptul că avem deja un copil. Ne-am gândit de foarte multe ori să accesăm un asemenea credit, însă am întâmpinat barierele legii întrucât eram deja proprietari“, a menţionat Daniel Niţu, proprietar al unei garsoniere din Bucureşti.

Dobânzile mici şi garanţia statului îi impulsionează pe mulţi să îşi schimbe imobilele pe care le deţin.

Varianta propusă de Guvern nu poate decât să ne bucure. Cu toate că este momentan la stadiul de dezbatere, sperăm să se poată materializa în cel mai scurt timp. În acest fel, ne vom putea schimba locuinţa pe care o deţinem în prezent, destul de mică pentru nevoile unei familii. Atunci când am achiziţionat-o eram doar doi…acum ne dorim şi un al treilea membru. Ne-ar bucura destul de mult dacă am putea să ne încadrăm printre beneficiarii programului întrucât este un credit destul de avantajos financiar, avansul şi dobânda fiind destul de mici“, spune Ana-Maria Andrei, proprietară a unei garsoniere.

Băncile vor da astfel de credite

„Dacă ne raportăm la procentul creditelor ipotecare, vom  putea observa că în România există mai mulţi proprietari decât chiriaşi. Cu toate acestea, nu toţi beneficiază de un maxim de confort. O astfel de iniţiativă, dacă se va concretiza, nu va face altceva decât să îmbunătăţească  calitatea fondului imobiliar din ţară”, a declarat Ionuţ Stanimir, responsabil comunicare externă  BCR.

În cazul în care se va accepta o asemenea ofertă este destul de posibil ca norma juridică prin care se derulează programul guvernamental să fie schimbată. Chiar şi aşa, este un demers absolut responsabil dacă ne gândim la situaţia spaţiilor de locuit din România“, a mai completat acesta.

 

 

Cele mai citite

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

Expert Forum: Până pe 16 mai, partidele au cheltuit 11 milioane lei, pentru campania la alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane lei pe campania...

Potrivit raportului Expert Forum, pentru europarlamentare, până la data de 16 mai au fost raportate venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei...
Ultima oră
Pe aceeași temă