26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreţul mediu la apartamentele vechi din sudul Capitalei a scăzut la 930...

Preţul mediu la apartamentele vechi din sudul Capitalei a scăzut la 930 euro/mp

Preţul mediu cerut de proprietari pentru apartamentele vechi situate în zona de sud a Capitalei a ajuns în mai la valoarea de 930 euro/mp, mai puţin cu 29% faţă de începutul lui 2009, iar comparativ cu jumătatea anului trecut scăderea este de 5 procente, potrivit Imopedia.ro.

Scăderile înregistrate pe piaţa imobiliară de la începutul anului trecut au adus preţul mediu cerut de proprietari pentru case mai aproape de cel cerut pentru apartamente. În ce priveşte casele, vilele vechi din sudul Capitalei se vând mai ieftin decât apartamentele vechi, în această zonă proprietarii vor 810 euro/mp, potrivit Newsin.

Criza imobiliară a adus în Vestul Capitalei metrul pătrat într-o vilă la aceeaşi valoare cu cel dintr-un bloc. Astfel, cumpărătorii din zonă se întreabă ce să cumpere: o casă la curte sau un apartament la bloc? Totodată se observă că în vestul Bucureştiului, preţul pe metru pătrat cerut de proprietari a scăzut sub pragul de 1000 Euro.

Proprietarii apartamentelor vechi au coborât preţurile cu 28% faţă de ianuarie 2009. Astfel, preţul mediu este de 950 euro/mp. În Vest, nu există nicio diferenţă între preţul cerut pe metru pătrat pentru vile şi cel pentru apartamente. În ambele situaţii avem un preţ de 950 euro/mp.

În zona ultracentrală a Capitalei, preţurile cerute de proprietarii de apartamente vechi sunt cu 18% mai mici faţă de ianuarie 2009. Astăzi, preţul mediu pe metru pătrat a ajuns la 1.450 Euro, potrivit bazei de date Imopedia.ro. În zona ultracentrală a Bucureştiului preţul pe metru pătrat pentru vile este cu 1000 de euro mai mare decât cel cerut de proprietari pentru apartamente. Potrivit Imopedia.ro, cine vrea să cumpere în această parte a oraşului să se aştepte la un preţ mediu cerut de proprietari de 2.450 euro/mp.

În ceea ce priveşte apartamentele vechi situate în centrul Bucureştiului, acestea s-au ieftinit cu 21% într-un an şi jumătate, ajungând la 1.190 euro/mp, preţ cerut de proprietari. În centrul Capitalei, diferenţa între vile şi apartamente este de 650 euro/mp. Metrul pătrat în vilă a atins în această lună valoarea de 1.840 euro/mp.

În partea de Nord a Bucureştiului, incluzând aici şi zona de periferie, se înregistrează o scădere de 23% a preţurilor apartamentelor vechi comparativ cu prima lună a anului trecut. Astfel, acum preţul mediu pe metru pătrat a atins valoarea de 1.250 euro. Cine vrea să cumpere în nordul oraşului o vilă veche va plăti în jur de 1.490 euro/mp, acesta fiind preţul mediu cerut de proprietarii din zonă.

Potrivit bazei de date Imopedia.ro, în estul oraşului preţurile medii cerute de vânzători au scăzut cu 25% faţă de ianuarie 2009, ajungând la 1.000 euro/mp. Diferenţa între preţul pe metru pătrat în vilă şi cel cerut într-un apartament vechi în partea de Est este de 210 euro/mp. Concret, preţul cerut este de 1.210 euro/mp pentru o vilă.

 

Cele mai citite

Tragic accident la Tomşani, Vâlcea. Un tânăr de doar 22 de ani și-a pierdut viața

Un accident tragic a avut loc în localitatea Tomșani din Vâlcea, în care un tânăr de 22 de ani a murit după ce mașina...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă