16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPopeşti-Leordeni, o zonă căutată pentru apartamente noi şi ieftine, dar şi pentru...

Popeşti-Leordeni, o zonă căutată pentru apartamente noi şi ieftine, dar şi pentru terenuri cu preţ accesibil

Preţurile mici reprezintă principalul argument în ochii cumpărătorilor, iar dezvoltatorii vin cu proiecte imobiliare dedicate acestui segment. De asemenea, valoarea scăzută a terenurilor face din zona Popeşti-Leordeni o opţiune interesantă şi pentru clienţii care doresc să îşi ridice o casă, cu propria grădină.

Popeşti-Leordeni este una dintre zonele cu cea mai scăzută medie de vârstă a locuitorilor din Bucureşti şi împrejurimile sale. Mulţi tineri sunt atraşi de numărul ridicat de locuinţe noi, cu un preţ de vânzare accesibil şi unui angajat aflat la începutul carierei. Ca o consecinţă, majoritatea tranzacţiilor se încheie cu ajutorul programului guvernamental, spun consultanţii imobiliari.

„Clientul care îşi caută o locuinţă în Popeşti-Leordeni este tânăr şi nu dispune de un buget generos, dar îşi doreşte un apartament nou, la cheie. În general, preţul mediu pe care este dispus să îl achite este undeva între 650 şi 780 euro/mp, iar soluţia de finanţare este programul Prima Casă”, spune Florin Oprea, manager Sud Imobiliar Expert.

Zona a urcat rapid în preferinţele cumpărătorilor imobiliari datorită avantajelor incontestabile – accesul rapid către centrul Bucureştiului, numărul mare de centre comerciale din apropiere, investiţiile în infrastructură şi, nu în ultimul rând, nivelul scăzut al preţurilor, fie că este vorba de locuinţe, ori de terenuri. Cu toate acestea, autorităţile nu se implică îndeajuns de mult, iar locuitorii şi dezvoltatorii se plâng la unison că edilii nu folosesc la maximum potenţialul zonei.

·         Garsonierele au preţuri între 18.000 şi 24.000 euro

·         Apartamentele cu două camere pleacă de la 29.000 euro şi ajung până la 37.000 euro

·         Apartamentele cu trei camere se tranzacţionează cu preţuri între 40.000 euro şi 51.000 euro

·         Preţul vilelor in Popesti Leordeni pleacă de la 63.000 euro

Popeşti-Leordeni nu este preferată numai de clienţii interesaţi de apartamente, ci şi de tinerii care doresc să îşi ridice o casă. Terenurile au preţuri simţitor mai scăzute faţă de anii trecuţi, astfel că reprezintă o opţiune interesantă atât pentru clienţii care vor să cumpere un lot mic, dar şi pentru investitorii interesaţi de suprafeţe mai mari, potrivite pentru viitoare proiecte imobiliare.

„Acum este unul dintre cele mai bune momente pentru a investi într-un teren din Popeşti-Leordeni – preţurile sunt la jumătate faţă de acum cinci ani, atingând minimul. În prezent, principalii cumpărători interesaţi de terenuri în Popeşti-Leordeni sunt dezvoltatorii imobiliari, urmaţi de clienţii care deţin bani cash şi îşi permit să-i plaseze într-un teren căruia îi va creşte valoarea în viitor. De asemenea, nu este mic nici numărul celor care aleg această zonă pentru a-şi ridica o casă, în care să locuiască împreună cu familia”, arată reprezentantul Sud Imobiliar Expert.

Loturile cele mai căutate sunt cele aflate între case, la strada asfaltată sau cele cu utilităţile sau şoseaua principală în imediata apropiere, spun consultanţii imobiliari din zonă. În funcţie de caracteristicile fiecărui teren, preţurile în zonă variază între 40 şi 130 euro/mp, însă specialiştii atrag atenţia clienţilor să fie atenţi la situaţia juridică a terenului, să nu neglijeze forma terenului şi deschiderea la stradă, să analizeze bine locaţia, pentru a evita eventuale neplăceri ulterior.

Cele mai citite

Procurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150 de percheziții

Procurorii și polițiștii din cadrul IGPR și de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară o operațiune de combatere a infracțiunilor economico - financiare, în cadrul...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

Procurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150 de percheziții

Procurorii și polițiștii din cadrul IGPR și de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară o operațiune de combatere a infracțiunilor economico - financiare, în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă