14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPensiuni neocupate în Deltă, de Paşti

Pensiuni neocupate în Deltă, de Paşti

“Situaţia din acest an este cauzată atât de criza economică, cât şi de temperaturile destul de scăzute înregistrate în ultima perioadă”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), Silviu Gheorghe.

El a mai spus că, pentru sărbătorile pascale, pensiunile turistice au oferte speciale, pentru trei nopţi, cazare, mic dejun şi masa festivă de Paşte, un turist urmând să plătească aproape 60 de euro.

“În ceea ce priveşte diferenţa de preţ faţă de anul trecut, nu toate pensiunile au înţeles să facă reduceri de preţuri, însă, o mare parte dintre ele au inclus în preţ foarte multe servicii auxiliare. Astfel, la trei zile plătite a patra este gratuită, la un pachet de servicii complete achiziţionat se acordă gratuit o excursie sau două, iar aceste excursii sunt de obicei foarte scumpe. Există şi pensiuni, nu foarte multe, care au redus preţul, la acelaşi pachet de servicii, comparativ cu anul trecut, cu până la 30%”, a precizat preşedintele ANTREC, Silviu Gheorghe.

Potrivit sursei, în programele din ziua de Paşte sunt incluse şi pelerinajele la mănăstiri, nu doar plimbări în jurul satelor unde sunt pensiunile.

“În plus, s-a considerat că este bine ca în această perioadă să se meargă inclusiv după perioada de Paşte, la o jumătate din preţul de cazare al camerelor, la marea majoritate a pensiunilor din ANTREC”, a precizat preşedintele ANTREC.

Potrivit sursei, dacă o cameră, anul trecut, costa 100 de lei, preţul ei va ajunge la 50 de lei după sărbătorile pascale.

 

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...

Proliferarea în mediul online a imaginilor cu abuzuri sexual asupra copiilor, creștere alarmantă

Proliferarea în mediul online a imaginilor ce înfățișează abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezintă conținut dăunător s-a accentuat în primul trimestru al...

Ce spune Mugur Isărescu despre un nou mandat la BNR. Este cel mai longeviv guvernator din lume

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat miercuri că în cazul în care i se va propune de către Parlament un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă