14.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăFOTO Zece oraşe antice uimitoare pe care trebuie să le vizitezi

FOTO Zece oraşe antice uimitoare pe care trebuie să le vizitezi

De la celebrele polisuri greceşti la locuri uitate şi ascunse, lumea este plină de oraşe antice uimitoare care au supravieţuit de-a lungul veacurilor.

Unele dintre cele mai frumoase ruine greceşti şi romane se găsesc în oraşul Efes din Turcia. Dintre toate, teatrul antic care poate găzdui până la 25.000 de persoane este cel mai spectaculos.

Vastul oraş antic Teotihuacan din Mexic este cunoscut pentru piramidele sale masive şi bulevardul central, cunoscut sub numele de Drumul morţii. Aici se găsesc, de asemenea, ruine de palate şi castele, precum şi muzee fascinante.

FOTO Castelele ascunse ale grecilor

Oraşul Angkor din Cambodgia conţine numeroase minuni arheologice printre care templul hinduist Angkor Wat.

O veche destinaţie de vacanţă situată în umbra vulcanului Vezuviu, Herculaneum a fost distrus împreună cu oraşul Pompei, atunci când vulcanul a erupt în anul 79. În prezent, în oraş mai există câteva case antice care păstrează fresce impresionante şi decoraţiuni care descriu cel mai bine stilul de viaţă ale vechilor romani.

Vizitatorii oraşului Khajuraho din India pot explora douăzeci şi două de temple din secolul 10 şi 11, care sunt considerate a fi printre cele mai bune exemple ale arhitecturii medievale indiene.

Citeşte şi FOTO Cele şapte MINUNI ale naturii din lume

Probabil cel mai faimos oraş maiaş, Chichen Itza din Mexic este unul dintre cele mai impresionante situri istorice din lume. Chichen Itza include o serie de structuri arhitecturale uimitoare, în special piramida în trepte a lui Kukulkan, cunoscută sub numele de El Castillo.

Oraşul Teba păstrează unele din cele mai spectaculoase vestigii din Egiptul antic, printre care Templul Luxor, Templul Karnak şi Valea Regilor.

Oraşul Palmyra din Siria a fost un centru comercial prosper în timpul Imperiului Roman. Astăzi, ruinele remarcabile ale acestui oraş monumental ascund unele dintre cele mai impresionante vestigii din perioada romană, în special teatrul şi Templul lui Bel.

Oraşul incaş Machu Picchu din Peru este situat la peste 2500 de metri înălţime şi constituie una dintre cele mai frumoase şi enigmatice locaţii străvechi din lume.

Faimos pentru multe secole, oraşul Petra din Iordania găzduieşte o reţea elaborată de morminte, tuneluri şi temple săpate în stâncă roşie, dar şi o serie de ruine romane care au supravieţuit trecerii timpului, inclusiv un amfiteatru extrem de impresionant, sculptat în stâncă.

Cele mai citite

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...
Ultima oră
Pe aceeași temă