25.6 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDragnea cere să fie eliberat pe motiv că e deținut ilegal. Judecătorii...

Dragnea cere să fie eliberat pe motiv că e deținut ilegal. Judecătorii îi vor răspunde mâine

„Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Sper că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a argumentat Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, în fața judecătorilor.

Liviu Dragnea se află în detenție după ce ICCJ a emis o sentință definitivă prin care l-a condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Faptele sunt menționate în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Astfel, două membre ale organizației PSD Teleorman, de unde provine Liviu Dragnea, au fost plătite ca angajate ale DGASPC – filiala Teleorman.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă