22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum trăiesc proprietarii de apartamente noi, din zece ansambluri rezidenţiale

Cum trăiesc proprietarii de apartamente noi, din zece ansambluri rezidenţiale

Blocurile noi au şi bune şi rele. Balanţa înclină spre cele bune. Am stat de vorbă cu zece proprietari de apartamente, din zece ansambluri diferite şi am aflat că sunt încântaţi că apartamentele sunt frumoase, spaţioase, finisate modern, rezistente în faţa cutremurelor de magnitudine ridicată. Dar există şi aspecte neplăcute, în cazul unor amplasamente, pe alei mărginaşe, uneori chiar la periferia Bucureştiului, în zone încă incomplet dezvoltate din punct de vedere urbanistic sau chiar în plin şantier. Ba mai mult, uneori şi finisajele sau calitatea vecinilor lasă de dorit.

Atunci când trebuie să circule cu RATB-ul, Ioanei nu-i prea vine să iasă din casă întrucat zeci de căţei par să o aştepte chiar la ieşirea din ansamblul rezidenţial “Cartierul Latin“, unde locuieşte.

Îmi place cartierul în care locuiesc, finisajele sunt moderne şi de cea mai bună calitate, preţul plătit nefiind unul ridicat, de numai 55.000 de euro. Însă, singura mea problemă apare atunci când trebuie să mă îndrept pe jos spre staţia de autobuz…zecile de câini vagabonzi stau parcă la pândă să mă atace. De aceea, atunci când am achiziţionat apartamentul şi am observat câţi căţei sunt pe străzile vecine, mi-am zis că trebuie să facem un efort financiar în plus şi să ne cumpărăm şi o maşina cu care să putem parcurge drumul până la serviciu“, a menţionat Ioana Apostol, proprietar al unui apartament din acest ansamblu.

Situat tot la marginea Capitalei, ansamblul “Militari Residence” este amplasat într-o regiune în care lucrările de şantier sau căţeii vagabonzi par să fi dispărut definitiv din peisaj.

“Sunt foarte mulţumită de garsoniera pe care am achiziţionat-o în urmă cu foarte puţin timp. Finisajele alese după gusturile noastre au fost gata mai repede decât termenul prevăzut în contract. Consider că raportul calitate/preţ este unul destul de echilibrat“, a completat Daniela Şerban.

La fel este şi cazul lui Gabriel Pârvu, care consideră că “fiind prima achiziţie imobiliară îl determină să fie destul de încântat şi mulţumit de tot ceea ce îi oferă în prezent acest apartament”. De asemenea, negocierea preţului cu constructorul a determinat un cost mai mic pe metrul pătrat construit.

Ceea ce m-a uimit a fost faptul că am putut să îmi negociez preţul apartamentului. Clauzele de confidenţialitate mă determină să nu vi-l pot comunica, ceea ce pot spune este că suma pe care am achitat-o nu a fost deloc ridicată comparativ cu celelalte oferte existente pe piaţă“, a mai adăugat acesta.

Proprietari în plin şantier

Ceva mai departe, cartierul rezidenţial “Lacul Morii” oferă imaginea unor locatari care sunt nevoiţi să asculte ceas de ceas lucrările de construcţie ale celorlalte patru blocuri încă nefinalizate.

Nu locuiesc efectiv în cartier, însă lucrările de construcţie ale celorlalte patru blocuri nu îi încântă foarte mult pe vecinii deja mutaţi aici. Cu toate acestea, finisajele, ce-i drept, de calitate medie, sunt destul de rezistente ţinând cont de faptul că după un an nu am avut niciun fel de probleme, de genul tencuielii căzute sau a instalaţiilor sparte. Am achiziţionat garsoniera  direct de la dezvoltator, la suma de 42.000 de euro prin credit bancar. Ceea ce m-a atras nu a fost neapărat zona, fiind destul de departe de centrul Capitalei, ci modul în care au fost gândite racordurile la utilităţi, toate putând fi oprite din exteriorul apartamentului“, a spus Florentina Paiu, proprietar.

În aceeasi situaţie se află şi câţiva proprietari ai unui imobil situat în apropierea pieţei Sudului.

Din păcate, atunci când am achiziţionat apartamentul ne-am gândit că imobilul va fi gata destul de repede. Însă, ne confruntăm cu o situaţie destul de neplacută, aceea de a avea şantier chiar pe casa scării“, a adăugat Carmen Oprea.

Tot la periferia Bucureştiului, pe strada Metalurgiei din sudul Capitalei se află situat ansamblul “Monaco”. Condiţiile oferite de dezvoltator corespund criteriilor de selecţie ale locatarilor.

Apartamentul în care locuiesc se află la un etaj superior putându-mi oferi o panoramă plăcută asupra Capitalei. De asemenea, finisajele şi preţul apartamentului coincid criteriilor mele de selecţie. Am dorit un apartament în care să nu se facă cu nimic rabat de la calitate, dar la un preţ nu foarte ridicat. În plus, se află la doar câteva minute de primele blocuri vechi de la intrarea din Berceni“, a declarat Victor, proprietar al unui apartament din ansamblu.

Înspre centru, mai multe pretenţii

Asmita Gardens este unul dintre cele mai scumpe ansambluri bucureştene. Cei ce locuiesc aici se bucură de o panoramă de vis în imobilele amplasate la etajele 20 sau chiar mai mult. Cu toate acestea, nu toţi proprietarii unor apartamente ce au ajuns până nu demult la sume de 200.000 de euro merg cu regularitate la casieriile asociaţiei de proprietari pentru a-şi achita facturile.

Condiţiile oferite de dezvoltator sunt unele la cele mai înalte standarde. Preţul pe care l-am plătit în urmă cu câţiva ani pentru un apartament cu trei camere a fost de 200.000 de euro, având o suprafaţă de 120 mp. Finisajele sunt de cea mai bună calitate, iar ceea ce mă bucură este înălţimea pereţilor. În plus, din cartea tehnică a imobilelor reiese faptul că acestea sunt rezistente în faţa unui cutremur de o magnitudine mare. Ceea ce ma nemulţumeşte este doar educaţia vecinilor care, fie nu păstrează curăţenia în interiorul complexului, fie nu sunt prea comunicativi, fie uită să îşi achite cheltuielile datorate asociaţiei de proprietari“, a declarat Luminiţa, unul dintre proprietarii unui apartament de lux din Asmita Gardens.

Pe strada Săvineşti, din sectorul 4 al Capitalei, complexul rezidenţial Jupiter este o altă locaţie scumpă a Bucureştiului.

Florin Mureşanu, proprietar şi preşedinte al ansamblului a achiziţionat în urmă cu 4-5 ani un apartament cu trei camere cu suma de 126.000 de Euro. Cu toate acestea, atunci când vorbeşte de calitate are ceva îndoieli: “Calitatea uneori lasă de dorit, însă indicele de măsurare al acesteia este unul destul de relativ. Vina nu aparţine executanţilor sau dezvoltatorilor, ci în mare parte celor care achiziţionează un astfel de imobil, desconsiderând părerea unui specialist. Nu putem nega faptul că atunci când mergem la supermarket ne alegem cu mare atenţie fiecare roşie pe care urmează să o cumpărăm, însă atunci când vine vorba de achiziţia locuinţei noastre nici nu ne trece prin cap să apelăm fie la serviciile unui avocat, fie la cele ale unui constructor care să ne însoţească şi să ne indice câteva nereguli evidente“.

În Şoseaua Viilor, Ana Maria Cristea se declară mulţumită de amplasamentul imobilului.

Am dorit o locaţie care să îmi ofere posibilitatea de a ajunge destul de uşor la serviciu. Fiind foarte aproape de centrul Capitalei, consider că am făcut cea mai potrivită alegere“, a menţionat aceasta.

Apartamentele din…parc

Cu siguranţă, cele mai potrivite alegeri sunt, după opinia multora, locaţiile situate în zonele verzi ale Capitalei.

Daniel Munteanu a fost destul de mult atras de posibilităţile de recreere ale ansamblului “Diamond Park“, situat chiar la o intrare secundară în Parcul Tineretului, încât a ales să îşi schimbe locuinţa în care a crescut atâţia ani cu părinţii cu una complet nouă din ansamblu.

“Îmi place destul de mult locaţia. Astfel, am ales să locuiesc cu chirie în acest ansamblu, plătind 400 euro/lună, însă mă declar mulţumit. Apartamentul în care locuiesc are o suprafaţă de 60 mp, are finisaje de cea mai bună calitate, beneficiază de loc de parcare la subteran. De aceea, în viitor îmi doresc să cumpăr un imobil în acest loc, considerat a fi perfect din punctul meu de vedere“, a conchis acesta.

Adela Frnochova, cetăţean străin a ales să locuiască în ansamblul Central Park din Capitală, în imediata apropiere a Parcului Circului.

Am doi copii şi mă încântă locul în care reuşesc să îi cresc. Înconjuraţi de verdeaţă ne putem simţi întotdeauna destul de relaxaţi. Însă, nu acelaşi lucru îl pot spune despre calitatea finisajelor sau a instalaţiior. Am mai avut de făcut pe parcurs câteva retuşuri la instalaţiile din baie sau bucatărie, doar suntem în România, nu-i aşa?”, a încheiat aceasta.

Cele mai citite

Derby fără miză în Giulești. Rapid, victorie de consolare cu FCSB

Rapid s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 în fața campioanei FCSB, în ultimul meci din acest sezon al Ligii 1. Partida...

Gheorghe Dincă, afirmații tulburătoare: “Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut!”

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „Monstrul din Caracal”, încearcă să obțină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare....

Băncile, sancționate ca urmare a războiului din Ucraina. Reprezentanții lor spun că se confruntă cu provocări fără precedent

După ce americanii au anunțat că vor trece la sancționarea grupului austriac Raiffeisen, din cauza afacerilor extinse din Rusia, la câteva zile Rusia a...
Ultima oră
Pe aceeași temă