15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum să faci bani pe timp de criză?

Cum să faci bani pe timp de criză?

Unul dintre cei mai titraţi traineri imobiliari, reputatul expert imobiliar Christian Nowotny, cu o experienţă de 21 de ani pe această piaţă, a susţinut seminarul “Cum să faci bani pe timp de criză”, organizat de Asociaţia Română a Agenţiilor Imobiliare şi Imopedia.ro., în cadrul ansamblului Green City, un adevărat curs maraton de două zile. Prilej excelent de a solicita câteva păreri despre cum se prezintă această piaţă la momentul actual în ţara noastră.

Piaţa imobiliară din România merge într-o direcţie bună, preţurile s-au stabilizat după ce au atins un nivel minim, apreciază Christian Nowotny.

Ce părere aveţi despre piaţa ­imobiliară din România?

„La ora actuală este, în mod clar, o piaţă condusă de cumpărători. Există totuşi o mână de vânzători care speră că preţurile locuinţelor vor creşte, aşa că momentan nu sunt dispuşi să vândă. Însă unii sunt obligaţi să facă acest lucru din cauză că sunt presaţi de bănci. Cred că aţi atins nivelul minim, pentru că, din ceea ce am ­observat, cel puţin pe piaţa ­imobiliară din Bucureşti – deoarece nu am informaţii despre restul oraşelor – preţurile s-au stabilizat.”, a declarat Christian Nowotny, trainer imobiliar ­internaţional.

Meseria de agent imobiliar nu mai este atât de atractivă ca acum doi ani. Tranzacţiile puţine i-au speriat pe mulţi dintre agenţii care au dat bir cu fugiţii. Cei care au rămas sunt conştienţi că piaţa s-a schimbat şi, pentru a reuşi să faci bani pe timp de criză, trebuie să te numeri printre cei mai buni. Clientul de astăzi nu se mai grăbeşte să cumpere, are timp să analizeze ofertele, să aleagă brokerul imobiliar care să i le prezinte. E mult mai documentat, ştie ce vrea.

„Cei care pot oferi consultanţă imobiliară la standarde profesioniste vor putea face bani şi pe timp de criză. E important să înveţi să te adaptezi din mers schimbărilor şi să fii mereu în faţă. Ştiţi cum se zice nu trebuie să aştepţi să treacă furtuna, ci trebuie să înveţi să dansezi în ploaie. Iar de la Christian Nowotny sigur putem învăţa câţiva paşi de bază pe care să îi adaptăm ritmului din România.”, a declarat Răzvan Muntean, director general al portalului Imopedia.ro, organizatorul evenimentului.

„Cât de mare este diferenţa între agentul imobiliar din România şi cel pe care Christian Nowotny l-a prezentat în cadrul cursului?

Cunosc agenţi imobiliari care arată aşa cum spune el, care oferă servicii la nivelul despre care Christian Nowotny vorbeşte. Opinia mea este că nu sunt marea masă. Probabil că aproximativ 20% dintre agenţii imobiliari din Bucureşti prestează servicii la nivelul acesta.”, consideră Costin Spînu, director executiv Century 21Titan Parc.

Peste 150 de agenţi imobiliari şi dezvoltatori au discutat despre problemele cu care se confruntă la ora actuală piaţa imobiliară din România, încercând să găsească diferite modalităţi pentru a face bani pe timp de criza cu Christian Nowotny.

„Avantajul major în a participa la un curs prezentat de Nowotny este că ne îmbunătăţim calitatea serviciului în industria imobiliară, acesta e cel mai important lucru. Până în prezent nu prea au existat programe de training bine puse la punct şi nu numai că nu au fost bine puse la punct, n-au fost testate în piaţă.”, apreciază Andrei Pascu Broker/Owner Re/Max.

„Noi nu vrem să inventăm roata, să găsim soluţii neapărat proprii sau care nu au mai fost inventate. Vrem să auzim de la oameni competenţi cum este domnul ­Nowotny care au fost soluţiile lor şi în măsura în care vom putea sunt conştientă că vom putea, aplica o parte dintre ele.”, este de părere Ruxandra Cleciu, preşedinte ARAI.

„Cum să faci bani pe timp de criză?” nu este primul curs susţinut de Christian Nowotny în România. Trainerul a mai fost în ­România în luna aprilie la invitaţia ARAI şi Imopedia.ro 

 

 

Cele mai citite

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...
Ultima oră
Pe aceeași temă