25.8 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCât costă Revelionul la mare

Cât costă Revelionul la mare

Restaurantele şi cluburile constănţene şi-au pregătit deja ofertele pentru a sărbători trecerea dintre ani. Pentru ultima noapte din 2013 totul este pregătit încă de pe acum. Bucătarii promit bucate alese, iar din programul serii nu vor lipsi tombole, formaţii instrumentale şi multe alte surprize.

Meniuri speciale

Hotelurile din Mamaia sunt pregătite pentru oaspeţi. Persoanele care doresc să treacă în Noul An la malul mării trebuie să ştie că pot opta pentru oferte complete, incluzând cazare, masă festivă, tratamente corporale, acces gratuit la piscina interioară, jacuzzi, fitness. Un hotel de patru stele din staţiunea Mamaia anunţă pe site-ul său, de exemplu, că un pachet pentru Revelion care include patru nopţi de cazare costă în jur de 2.000 de lei. Preţul creşte dacă vorbim de apartamente cu vedere frontală la mare. De asemenea, au fost oferite reduceri de 10% pentru cei care au făcut rezervări din vreme. În plus, copiii până în şase ani beneficiază de gratuitate la cazare.  În ceea ce priveşte meniul, acesta este unul pe măsură. De pe masă nu vor lipsi, printre altele, terină de iepure, somon aromat cu anason, pulpă de raţă confiată cu sos de rodii sau barul de frute cu fântână de ciocolată. Iar dacă vorbim de băuturi, cocktailurile vor fi la mare căutare. În unele unităţi turistice băuturile sunt la discreţia consumatorilor, în altele însă chelnerii vor servi limitat alcool şi răcoritoare.

Şi 350 de lei pentru cea mai specială noapte din an

Un club, tot din Mamaia, anunţă că 31 decembrie 2013 costă 350 de lei de persoană, sumă ce include un meniu diversificat şi program artistic live. Managerii de hoteluri şi cluburi mizează pentru întreţinerea atmosferei şi pe pantomimă, diferite concursuri, dansuri ţigăneşti sau street dance. Grupurile de opt persoane beneficiază de 8% reducere. Şi în oraş mulţi manageri au fixat preţul Revelionului, iar acesta poate costa şi 250 de lei pentru o singură noapte. „Oamenii au venit să se intereseze de oferta noastră, unii chiar şi-au făcut rezervări. Avem cereri şi pentru grupuri de persoane. Anul trecut, am avut sala plină”, ne-a spus managerul unui restaurant din centrul Constanţei.

Destinaţii exotice de câteva mii de euro

Agenţiile de turism sunt căutate de clienţi, la rândul lor, în această perioadă. Excursiile organizate pentru Revelion sunt dintre cele mai diverse. Sunt promovate deplasări în aproape toate ţările europene, dar şi în ţări exotice. Cinci zile la Istanbul costă 365 de euro, pentru opt zile la Moscova se scot din buzunar 845 de euro, în Africa de Sud un sejur de nouă zile costă 1675 de euro, iar la Goa, în India, Revelionul costă aproape 2000 de euro, pentru zece zile. Cele mai căutate destinaţii sunt insula Mauritius,  unde cazarea la un hotel de cinci stele poate costa în jur de 3000 de euro, pentru şapte nopţi, apoi în top se regăsesc Praga, Viena, Istanbul, unde patru nopţi costă aproximativ 300 de euro. „Pentru insula Mauritius nu mai avem decât două locuri libere”, ne-a spus  Victoria Ştefan, managerul unei agenţii de turism. Litoralul bulgăresc rămâne şi în acest an o destinaţie căutată. În general, un sejur în ţara vecină porneşte de la puţin peste 100 de euro. La Balcic, o cazare la un hotel de patru stele costă 127 de euro, pentru patru zile, cu mic dejun şi cină festivă.

Constănţenii pleacă la munte

Constănţenii aleg să petreacă Revelionul şi în ţară, în staţiuni montane sau balneare. Printre cele mai ieftine sejururi se numără staţiunea Călimăneşti -800 de lei, iar cel mai căutat loc este Poiana Braşov, cu toate că preţurile în acest loc sunt piperate. Şapte nopţi în Poiana Braşov pot costa 1000 de euro, la o vilă de trei stele, însă se poate plăti şi suma de 1584 de euro –cinci nopţi, la un hotel de trei stele. „Oamenii au început să se intereseze încă din vară de preţuri şi locuri pentru Revelion, însă după 1 decembrie aşteptăm să se înscrie cei mai mulţi”, a completat managerul. Preţurile sunt în general mai mari cu 10% -15% faţă de 2012. Din experienţa anilor trecuţi, doar cu o săptămână înainte de Revelion, acolo unde rămân locuri libere, patronii unităţilor hoteliere vor mai scădea tarifele.  

 

 

 

 

Cele mai citite

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...

Banca Transilvania dă în judecată ANAF, după ce anul trecut a pierdut un proces cu statul

Banca Transilvania a deschis un proces împotriva ANAF în care contestă o decizie de impunere, după ce a pierdut deja procesul în toamna anului...

Și-au luat revanșa pentru eșecul din finala Europa League! Bayer Leverkusen a făcut eventul în Germania

Bayer Leverkusen, noua campioană din Bundesliga, a realizat eventul, după ce a cucerit Cupa Germaniei. „Farmaciștii” s-au impus în finală cu scorul de 1-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă